LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-19-2008, 08:35 AM   #1
norkers
Member
 
Registered: Feb 2002
Location: earth
Distribution: debian lenny
Posts: 55

Rep: Reputation: 15
Connecting to the internet with LG U8120


Hi all,

I'm trying to connect to the internet using my LG U8120 mobile handset on the 3 network. I am running ubuntu 7.10 and Slackware 10, same problem for both. Ubuntu us the one i really want to get working though to be honest as i use it more. as usual XP works fine. Obviously i have the drivers and LG 'internet kit' so it's easy as pie.

I've tried using GPRSEC, which i can use with my Samsung E900 no problem (this is only EDGE though, LG is 3G) but it doesn't seem to like the LG.

I've tried using wvdial, pppd starts then i get error 16. i've tried countless wvdial.conf settings, tried gnome-ppp, all to no avail.

Has anyone out there had any luck connecting to the internet using this handset? or even using the 3 network? are there any settings for 3 i am overlooking?

If anyone needs a look at logs or scripts pls let me know and i'll post when i finish work.

btw the problem isn't connecting the phone to the pc. It's sat on ttyACM1 waiting for action!

Thanks in advance,

norkers
 
Old 03-19-2008, 06:08 PM   #2
norkers
Member
 
Registered: Feb 2002
Location: earth
Distribution: debian lenny
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
here is my /etc/wvdial.conf .....

[Dialer Defaults]
Modem = /dev/ttyACM1
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Init3 = AT+CGDCONT =1,"IP","three.co.uk"
Stupid Mode = 1
Modem Type = USB Modem
Phone = *99#
New PPPD = yes
ISDN = 0
Username = 0
Password = 0
Baud = 230400
Auto DNS = yes


and wvdial output...

WvDial<*1>: WvDial: Internet dialer version 1.56
WvModem<*1>: Cannot get information for serial port.
WvDial<*1>: Initializing modem.
WvDial<*1>: Sending: ATZ
WvDial Modem<*1>: ATZ
WvDial Modem<*1>: OK
WvDial<*1>: Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
WvDial Modem<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
WvDial Modem<*1>: OK
WvDial<*1>: Sending: AT+CGDCONT =1,"IP","three.co.uk"
WvDial Modem<*1>: AT+CGDCONT =1,"IP","three.co.uk"
WvDial Modem<*1>: OK
WvDial<*1>: Modem initialized.
WvDial<*1>: Sending: ATDT*99#
WvDial<*1>: Waiting for carrier.
WvDial Modem<*1>: ATDT*99#
WvDial Modem<*1>: CONNECT
WvDial Modem<*1>: ~[7f]}#@!}!}!} }8}#}$@#}(}"}'}"}"}&} } } } }%}&[11][0b]}&Dz[02]~
WvDial<*1>: Carrier detected. Starting PPP immediately.
WvDial<Notice>: Starting pppd at Wed Mar 19 21:58:13 2008
WvDial<Notice>: Pid of pppd: 5748
WvDial<*1>: Using interface ppp0
WvDial<*1>: pppd: x�[06][08]Џ[06][08]�蝝6][08]
WvDial<*1>: pppd: x�[06][08]Џ[06][08]�蝝6][08]
WvDial<*1>: pppd: x�[06][08]Џ[06][08]�蝝6][08]
WvDial<*1>: pppd: x�[06][08]Џ[06][08]�蝝6][08]
WvDial<*1>: pppd: x�[06][08]Џ[06][08]�蝝6][08]
WvDial<*1>: pppd: x�[06][08]Џ[06][08]�蝝6][08]
WvDial<*1>: pppd: x�[06][08]Џ[06][08]�蝝6][08]
WvDial<*1>: pppd: x�[06][08]Џ[06][08]�蝝6][08]
WvDial<*1>: pppd: x�[06][08]Џ[06][08]�蝝6][08]
WvDial<*1>: Disconnecting at Wed Mar 19 21:58:15 2008
WvDial<*1>: The PPP daemon has died: A modem hung up the phone (exit code = 16)
WvDial<*1>: man pppd explains pppd error codes in more detail.
WvDial<Notice>: Try again and look into /var/log/messages and the wvdial and pppd man pages for more information.
WvDial<Notice>: Auto Reconnect will be attempted in 5 seconds


i've tried all sorts of settings for wvdial.conf with the same results which leads me to think perhaps the problem is specific to the three network? i don't really know. any help would be appreciated.

thanks,

norkers
 
Old 04-07-2008, 07:08 AM   #3
norkers
Member
 
Registered: Feb 2002
Location: earth
Distribution: debian lenny
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i connected! only once though. my machine had slowed right down as i was FTP'ing a couple of gigs to my xbox. not been able to connect since any thoughts guys? please help
 
Old 06-06-2008, 08:30 PM   #4
norkers
Member
 
Registered: Feb 2002
Location: earth
Distribution: debian lenny
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
okay i'm back on this, still no joy. GPRSEC conn.log shows....

C#2
C#3
C#4
OK
C#5

OK
C#6
OK
C#7
OK
C#8
OK
C#9
OK
C#10
C#11
CONNECT
C#12
Serial connection established.
using channel 13
Using interface ppp0
Connect: ppp0 <--> /dev/ttyACM1
sent [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0xcaad3417> <pcomp> <accomp>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x2 <auth chap MD5> <accomp> <pcomp> <asyncmap 0x0> <magic 0xafb2db42>]
sent [LCP ConfAck id=0x2 <auth chap MD5> <accomp> <pcomp> <asyncmap 0x0> <magic 0xafb2db42>]
rcvd [LCP ConfAck id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0xcaad3417> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP EchoReq id=0x0 magic=0xcaad3417]
rcvd [LCP EchoRep id=0x0 magic=0xafb2db42]
rcvd [CHAP Challenge id=0x0 <275c7237486d3dd59a919ed3e4c20a0b3f91353ca8c2831247a535da7c325001afec4c51d47282ecc1e5>, name = "Kermit"]
sent [CHAP Response id=0x0 <ce4705f96fab6b8b99619ea678390b75>, name = "anything"]
rcvd [CHAP Success id=0x0 "Congratulations!"]
CHAP authentication succeeded: Congratulations!
CHAP authentication succeeded
sent [IPCP ConfReq id=0x1 <addr 0.0.0.0> <ms-dns1 0.0.0.0> <ms-dns3 0.0.0.0>]
rcvd [LCP TermReq id=0x1]
LCP terminated by peer
sent [LCP TermAck id=0x1]
Modem hangup
Connection terminated.


any ideas guys?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slow Internet Connection when Connecting to Internet on Browsers lennysokol Linux - Networking 8 04-09-2011 05:29 PM
connecting internet alokagrawal Linux - Newbie 8 03-12-2007 03:41 AM
connecting to internet lolozw Linux - Newbie 2 09-14-2006 11:52 AM
Connecting to the Internet jthomas98 Linux - Networking 1 10-29-2005 03:26 PM
need help connecting to internet rajvirnijjar Linux - General 22 02-14-2005 01:56 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 03:27 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration