LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-30-2016, 06:07 AM   #1
Grobas
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2016
Distribution: Mint 18 Mate
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
Can't connect to Wi-Fi


Hi!

It's my first time on Linux so I'm having a bit of a trouble...
I have just installed Linux Mint 18 Mate on my ASUS Transformer Book Flip TP500LA and now I can't get connect to my Wi-Fi. It worked just fine before the installation on Win 10.

I can connect via cable but when I take it out it just say Ethernet Network Disconnected in the Network Manager.

I have tried to fix it via some other treads but still nothing.
Some info:
Output of iwconfig:
lo no wireless extensions.
enp2s0f1 no wireless extensions.

Output of lspci -nn | grep 0280:
03:00.0 Network controller [0280]: MEDIATEK Corp. MT7630e 802.11bgn Wireless Network Adapter [14c3:7630]

I am in desperate need of help and would be eternally grateful!
 
Old 07-30-2016, 06:34 AM   #2
hazel
LQ Guru
 
Registered: Mar 2016
Location: Harrow, UK
Distribution: LFS, AntiX, Slackware
Posts: 7,571
Blog Entries: 19

Rep: Reputation: 4451Reputation: 4451Reputation: 4451Reputation: 4451Reputation: 4451Reputation: 4451Reputation: 4451Reputation: 4451Reputation: 4451Reputation: 4451Reputation: 4451
Have a look at this link.
 
Old 07-30-2016, 06:41 AM   #3
Emerson
LQ Sage
 
Registered: Nov 2004
Location: Saint Amant, Acadiana
Distribution: Gentoo ~amd64
Posts: 7,661

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by Grobas View Post
I have just installed Linux Mint 18 Mate on my ASUS Transformer Book Flip TP500LA and now I can't get connect to my Wi-Fi. It worked just fine before the installation on Win 10.
Considering it was working before Windows install I'd say Windows is the culprit here.

Grobas, try running
Code:
rfkill list all
 
Old 07-30-2016, 08:06 AM   #4
Grobas
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2016
Distribution: Mint 18 Mate
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by hazel View Post
Have a look at this link.
I had to reinstall Mint for it to work but now i finally have some wifi! Thank you so much!

Emerson, my bad! I meant that it worked on Win 10 before I installed Mint

Anyway, thank you both for taking the time!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Installed Ubunto 16.04 on machine. The network work, can ping my router and connect to LAN. Can't connect to internet phantom21 Linux - Networking 7 04-30-2016 01:00 AM
[SOLVED] Puppy linux network tools won't connect on boot, though I can connect manually pierssnell Linux - Newbie 3 01-12-2015 01:28 PM
how do i connect my blue tooth headset to Ubuntu, it is unable to connect. salfuser Linux - Hardware 2 01-12-2009 10:28 AM
Intel 4965 AGN - can't connect to wireless 802.11b router, can connect to 11g siodine Linux - Wireless Networking 3 12-01-2007 07:36 AM
Samba: can't connect to my local linux machine but can connect to windows. Royle Linux - Networking 3 01-18-2005 05:32 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 07:36 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration