LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-31-2009, 07:36 AM   #1
serge
Member
 
Registered: Apr 2007
Posts: 45

Rep: Reputation: 15
Bridged interface won't start on boot


I am trying to setup a bridged interface (which I have done successfully in the past) on CentOS 5.2 x86_64

I have three configuration files:
/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-br0
Code:
DEVICE=br0
TYPE=bridge
BOOTPROTO=static
BROADCAST=172.16.0.255
IPADDR=172.16.0.242
NETMASK=255.255.255.0
ONBOOT=yes
USERCTL=no
IPV6INIT=no
PEERDNS=no
/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0
Code:
DEVICE=eth0
BRIDGE=br0
ONBOOT=yes
/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth1
Code:
DEVICE=eth1
BRIDGE=br0
ONBOOT=yes
Specs:
Code:
root@tst14 ~]# ethtool eth0
Settings for eth0:
        Speed: 100Mb/s
        Duplex: Full
        Link detected: yes
root@tst14 ~]# ethtool eth1
Settings for eth1:
        Speed: 100Mb/s
        Duplex: Full
        Link detected: yes
root@tst14 ~]# uname -a
Linux tst14 2.6.18-92.1.22.el5.centos.plus #1 SMP Wed Dec 17 10:49:19 EST 2008 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
I have network in the correct runlevel
Code:
[root@tst14 ~]# chkconfig --list | grep network
network         0:off   1:off   2:on    3:on    4:on    5:on    6:off
after reboot
Code:
[root@ tst14   ~]# service network status
Configured devices:
lo br0 eth0 eth1
Currently active devices:
lo eth0 eth1
after manual start
Code:
[root@ tst14   ~]# service network status
Configured devices:
lo br0 eth0 eth1
Currently active devices:
lo eth0 eth1 br0
It says the following after boot in /var/log/messages related to br0
Code:
kernel: br0: Dropping NETIF_F_UFO since no NETIF_F_HW_CSUM feature.
I read something about setting UFO on br0.
I have no idea how to resolve this.

Any help is greatly appreciated
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how do i set a persistent bridged netorking interface mmoalem Linux - Networking 1 02-11-2007 07:10 AM
After start up I can't see SUSE 10.0 interface memetali SUSE / openSUSE 4 07-14-2006 08:59 AM
HELP! Can't start graphical interface fclifton Linux - Newbie 2 08-15-2004 04:51 AM
Unable to access the webserver through bridged interface ibrahimt Linux - Networking 1 07-05-2004 05:54 PM
Interface ppp0 fails to start during RH9 boot nimcha Linux - Software 0 05-20-2004 03:07 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 06:00 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration