LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-30-2014, 06:45 PM   #1
nix84
Member
 
Registered: Apr 2014
Posts: 276

Rep: Reputation: Disabled
Attempting connection to hot spot fails


OK! Going to take this one step at a time.
The script should allow me to connect to any of available on WPA2 (also others) where I have password/phrase.

It removes /var/run/wpa_supplicant/wlan0 because when it exists at the beginning of the script it is corrupted and the system asks for it to be deleted. That in case anyone has read my other posts.

I am trying desperately to learn how to configure this script and apparently made the mistake of following the direction's in Alien Bob's Configuring Networks in Slackware directions as, I guess, they are meant for building the AP not connecting to it. He has advised not to mess with /etc/rc.d/rc.inet1.conf. So I have removed that from the script thus not messing with that file.

I am still getting a set of error?? messages from dmesg | grep wlan0 which I cannot understand whether they are pointing at a problem with the AP or me.
o Is link not ready due to my poor script or is the AP somehow locked up / incapable of responding?
o I used iwconfig wlan0 power on from the command line and there is no response so I presume it is enablable. So why then the "does not support power management" message?? Why does it halt device but doesn't appear to do so??
o Why does link go ready then not ready?
I have entered the password/phrase 'sassphraseinascii' by enclosing it in double quotes or not and get varying sequences of ready and not ready. This is also confusing to me.
o Why is it complaining about no IPV6 routers. What is it trying to tell me?
Here is a typical list of dmesg|grep wlan0 responses:
[ 4182.853841] ndiswrapper: device wlan0 removed
[ 4184.028466] wlan0: ethernet device e8:5e:07:11:1f:68 using NDIS driver: net8192cu, version: 0x1, NDIS version: 0x500, vendor: 'Realtek RTL8192C Wireless LAN USB NIC ', 0BDA:8176.F.conf
[ 4184.028518] wlan0: encryption modes supported: WEP; TKIP with WPA, WPA2, WPA2-PSK; AES/CCMP with WPA, WPA2, WPA2-PSK
[ 4184.029799] ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
[ 4190.811607] ndiswrapper (mp_set_power_state:368): wlan0 does not support power management; halting the device
[ 4198.048696] ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
[ 4205.369122] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
[ 4215.578019] wlan0: no IPv6 routers present
[ 4241.906698] wlan0: no IPv6 routers present

I appreciate very much the time being taken with me as I am trying to get connected and get a handle on some of this wireless stuff.

Last edited by nix84; 04-30-2014 at 06:48 PM.
 
Old 05-01-2014, 05:38 AM   #2
ondoho
LQ Addict
 
Registered: Dec 2013
Posts: 18,127
Blog Entries: 12

Rep: Reputation: 5520Reputation: 5520Reputation: 5520Reputation: 5520Reputation: 5520Reputation: 5520Reputation: 5520Reputation: 5520Reputation: 5520Reputation: 5520Reputation: 5520
please use code tags for code.

why did you start a new thread on this?

it seems your last 4 threads (including this one) could have been merged into one.

and what ARE you trying to achieve? what is this script supposed to do? why don't you show us "The Script"?
 
Old 05-01-2014, 07:46 AM   #3
nix84
Member
 
Registered: Apr 2014
Posts: 276

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
@ondoho: I appreciate UR comments but like so many others they are not directly addressing the question as I will attempt to do for U:
CODE TAGS: a) wasn't thinking b) they are not code they are errors
NEW POST: because tho well meaning the responses have not directly addressed the problem merely offering an alternative which does not solve the current problem.
MERGING: very astute. Am trying to restrict the effort to just the errors specifically related to WPA2, i.e. reducing the problem to as specific and simply as I can based on my limited facility within WIFI/networks.
TRYING TO ACHIEVE: I think that has been answered. But to put a finer point on it, I am trying to find out how to connect to an AP so that I can finish this script.
WHY NO SCRIPT: It ain't done yet and it would not help because the problem here is what the H... do these error messages mean?
Can U help?

Last edited by nix84; 05-01-2014 at 07:52 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] wi-fi hot spot excludes mobile network on Android vincix Linux - Mobile 1 11-24-2011 09:12 PM
Hot spot analysis with GRASS GIS Mehidi Linux - Software 1 07-31-2011 03:22 PM
Auto Hot spot client comtekcomputers Linux - Wireless Networking 3 11-25-2007 08:28 AM
Hot Spot Login Troubles dutch1918 Linux - Networking 3 04-02-2006 09:37 AM
Wi-Fi Hot Spot software greenranger Linux - Networking 0 03-17-2003 11:32 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 05:20 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration