LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-25-2005, 08:37 PM   #1
D4ve G
Member
 
Registered: Jun 2005
Location: Canada
Distribution: XP / Ubuntu
Posts: 55

Rep: Reputation: 15
Apache on SuSE 9.1


Alright, I've had an apache server running on windows for a month or so. I was sick of windows so I switched back to Linux. I Installed SuSE 9.1 Pro which had Apache 2.0.48 already installed.

I have a /srv/www/htdocs folder..


This is probably a dumb question.

but when I go to http://localhost

it says:

Access forbidden!

You don't have permission to access the requested directory. There is either no index document or the directory is read-protected.

If you think this is a server error, please contact the webmaster

Last edited by D4ve G; 06-26-2005 at 10:30 PM.
 
Old 06-25-2005, 09:26 PM   #2
msound
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: SoCal
Distribution: CentOS
Posts: 465

Rep: Reputation: 30
to start apache manually: from the command line
rcapache2 start
or
/etc/init.d/apache2 start

to configure your system to have apache start when the system starts:

Go to YaST>>System>>Runlevel Editor>>Enable apache2
 
Old 06-25-2005, 09:33 PM   #3
msound
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: SoCal
Distribution: CentOS
Posts: 465

Rep: Reputation: 30
Hey you just changed your question! you originally asked how to start the service LOL

You're getting an Access Forbidden error because you either don't have an index page in the directory, or you havent specified your index files in the apache config files.

In /etc/apache2/default-server.conf, type the following line between the <Directory "/srv/www/htdocs"></Directory> tags

DirectoryIndex index.html index.htm index.php yada yada yada
 
Old 06-25-2005, 09:39 PM   #4
D4ve G
Member
 
Registered: Jun 2005
Location: Canada
Distribution: XP / Ubuntu
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I was trying to unNewb my question. BUt Yeah its all working now.. thanks for the reply now..
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apache on Suse 9.2 scdark Linux - Software 1 05-25-2005 04:45 PM
SUSE 9.2/Apache help Gustin SUSE / openSUSE 6 04-14-2005 01:08 AM
Suse and Apache davidt03 Linux - Software 5 01-25-2005 01:49 AM
Apache Suse 9.1 apffal Linux - Software 6 10-31-2004 04:26 PM
Apache and Suse 9 help shoombool_tala Linux - Software 2 04-12-2004 04:43 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 09:30 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration