LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Linux Mint
User Name
Password
Linux Mint This forum is for the discussion of Linux Mint.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 01-12-2014, 06:31 PM   #1
RickDeckard
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2014
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
Question Encrypted LVM process loops "already mapped or mounted", Mint 16 Cinnamon x64


I've been trying to set up a LVM boot with an encrypted partition for Mint and an encrypted partition shared as /home and swap space between Mint and my other Linux system. On every startup, cryptsetup asks me to supply the passphrase to my Mint LVM (under its physical name) AFTER it maps same LVM to cryptroot. The result is, as you might expect, me always being asked to supply the passphrase to a drive that will not mount. I can be to, and input, the passphrase seven times before I get to press "S" or "M" for recovery options.

/etc/crypttab:
Code:
georgia UUID=... none luks, cipher=serpent-xts-essiv:sha256, retry=2,lvm=atlanta-root

shared UUID=... none luks cipher=serpent-xts-essiv:sha256,retry=2,lvm=data-home
/etc/initramfs-tools/conf.d/cryptroot:
Code:
CRYPTOPTS=TARGET=georgia source=/dev/disk/by-uuid/...,lvm=atlanta-root
/etc/default/grub:
Code:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash rootfstype=ext4"
GRUB_CMDLINE_LINUX="cryptdevice=/dev/disk/by-uuid/... georgia"
The boot process complains and quits, or worse yet drops me to initramfs without a word, if any of these entries are absent. I've looked over and tried everything I can to get it to even this point, didn't want to come here without making at least a bit of effort. There's got to be something I'm missing. A little help here, please?
 
Old 01-22-2014, 07:30 AM   #2
RickDeckard
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2014
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Never mind, just had to go into /usr/share/initramfs-tools/scripts/local-top/cryptroot and change crypttarget from "cryptroot" to "", then update the initramfs. It works fine now.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Review: Linux Mint 16 "Petra" Cinnamon + MATE LXer Syndicated Linux News 0 12-19-2013 07:12 PM
When I try to use mint 15 cinnamon, I have "freezing" problems, but Mate is fine. katrada Linux - Newbie 10 10-23-2013 03:47 AM
LXer: Review: Linux Mint 15 "Olivia" Cinnamon + MATE LXer Syndicated Linux News 0 06-13-2013 01:46 AM
LXer: Review: Linux Mint 14.1 "Nadia" MATE + GNOME 3/Cinnamon LXer Syndicated Linux News 0 12-10-2012 05:30 PM
Linux People need to build a new "old-lady Mint-OS".. "Mint Julep"... Cosmicb LQ Suggestions & Feedback 2 12-17-2009 04:36 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:17 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration