LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-20-2006, 10:16 AM   #1
Mr.mick-duck
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Saudi Arabia
Distribution: Mandrake
Posts: 60

Rep: Reputation: 15
Question Sound card installed but not running


Hello ,
i had installed freespire on my acer labtop and the sound card was known by the system and i can adjust the sound volume ,the sound card looks working but no sound output!
 
Old 09-20-2006, 01:20 PM   #2
sanky06
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2006
Distribution: RHEL ES4( update 2)
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
did you mute the digital out/spdif out/IEC 958, using audio mixers??
 
Old 09-21-2006, 01:16 AM   #3
basileus
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Turku, Finland
Distribution: Debian, Ubuntu, Gentoo
Posts: 388

Rep: Reputation: 30
When audio player (or whatever) seems to run, it is more than likely that you just have volume turned off. I've been fooled by that a couple of times myself. Double check the volume levels and that you have the plug in the right socket.
 
Old 09-21-2006, 07:23 AM   #4
Mr.mick-duck
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Saudi Arabia
Distribution: Mandrake
Posts: 60

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by sanky06
did you mute the digital out/spdif out/IEC 958, using audio mixers??
no it's not muted and the volume is on top.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is my Sound Card Installed? halfpower Debian 1 10-03-2005 09:13 AM
no sound, no mixer, sound card not running suse 9.3 sgold7878 Linux - Newbie 6 06-27-2005 07:58 AM
No sound with a CM8738 sound card -- alsa installed istar80 Linux - Hardware 1 06-17-2005 02:02 PM
Sound card is installed, but doesn't seem to be active. Fenster Fedora 8 10-09-2004 02:51 PM
Prowler Sound card drivers installed, but get sound errors? MDK9.2 RHLinuxGUY Mandriva 1 03-11-2004 09:26 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook

All times are GMT -5. The time now is 02:14 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration