LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-08-2003, 01:57 PM   #1
miris
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Distribution: RedHat 9.0
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
no sound card detected


I have this problem with my laptop.
I use a compaq armada 1750 with slack9.
When I try to check the sound using kde control center I get no
sound. Also, the output of lspci does not contain listing of a multimedia device:


00:00.0 Host bridge: Intel Corp. 440BX/ZX/DX - 82443BX/ZX/DX Host bridge (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corp. 440BX/ZX/DX - 82443BX/ZX/DX AGP bridge (rev 03)
00:07.0 ISA bridge: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 ISA (rev 02)
00:07.1 IDE interface: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 IDE (rev 01)
00:07.2 USB Controller: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 USB (rev 01)
00:07.3 Bridge: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 ACPI (rev 02)
00:11.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1225 (rev 01)
00:11.1 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1225 (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc 3D Rage LT Pro AGP-133 (rev dc)


I know this could be an acpi problem - but I tought that was fully integrated into slack9.

Any idea?
 
Old 09-08-2003, 07:57 PM   #2
finegan
LQ Guru
 
Registered: Aug 2001
Location: Dublin, Ireland
Distribution: Slackware
Posts: 5,700

Rep: Reputation: 72
http://magiex.netfirms.com/

Linux on laptops covered it, doesn't look like an ACPI issue as much as a Compaq is flaky issue.

Cheers,

Finegan
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound card 'appears' to have been detected but still no sound geekbyday Linux - Newbie 8 01-28-2006 10:37 AM
creative lab sound card not detected, no sound at all snakeo2 Fedora 6 08-21-2005 10:12 PM
No Mixer Detected, Sound Card IS detected, No Sound? one.sick.tzim Linux - Software 3 03-12-2005 12:54 AM
no sound card detected with integrated sound jojotx0 Red Hat 3 11-09-2004 04:00 PM
Sound card not detected by Fedora Core 2 and no sound. jgr00 Fedora 4 08-19-2004 01:05 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook

All times are GMT -5. The time now is 02:59 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration