LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-25-2014, 02:39 AM   #1
crampy
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2011
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
Cannot boot Eos


Hi, Firstly I hope I have this in the correct forum and thanks in advance to anyone who takes the time to read this post. I have a dell Inspiron 6400 and have installed Elementary OS from a usb drive and it worked perfect. Then I installed tweaks and dark theme and changed a few things.... turned off shadows and animations to make it faster. Now when I try to boot it shows the dell logo then goes to a blank screen. I have tried all the key presses that usually work.. delete, F12 F10 F8 F2 shift.. nothing helps as I cannot even get the one time boot menu!!! I seem to remember having a similar problem with ubuntu a year or so ago and it being a problem with the graphics driver starting to early or something like that but I was able to call up the boot menu or grub to sort it out. But not being able to boot into anything makes it a hard thing to sort. Any ideas? Thanks.
 
Old 06-25-2014, 08:41 AM   #2
ondoho
LQ Addict
 
Registered: Dec 2013
Posts: 6,740
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 1624Reputation: 1624Reputation: 1624Reputation: 1624Reputation: 1624Reputation: 1624Reputation: 1624Reputation: 1624Reputation: 1624Reputation: 1624Reputation: 1624
Quote:
Originally Posted by crampy View Post
Then I installed tweaks and dark theme and changed a few things....
these tweak tools are dangerous. don't use them.
i guess somewhere inside "a few things" you did this one extra thing that bombed your system.

things you can try:

- press shift during boot to get to grub menu, then boot into recovery mode and start troubleshooting.

- failing that, boot from some rescue cd - my old rescatux has proven helpful many times - and restore grub.
 
Old 06-25-2014, 02:45 PM   #3
crampy
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2011
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
thanks for the reply. shift doesn't boot into anything and I am presuming rescatux needs to be booted from a cd or usb drive? problem being I can't get the one time boot menu or bios. it's just the dell logo then a blue bar for a second then blank screen.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Uploading photos from my Canon EOS 20D to Linux BF2014 Linux - Newbie 4 07-21-2013 12:07 PM
Canon EOS 1000D lars_g_k Linux - Hardware 10 10-11-2009 06:38 AM
EOS 20D and Linux? Cornholio Linux - Software 10 11-03-2006 05:30 PM
Do Cannon EOS cameras work with Linux? (mainly EOS 350D) guysoft Linux - Hardware 5 09-02-2006 06:31 AM
Canon EOS 350D eypros Linux - Hardware 4 03-01-2006 02:16 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook

All times are GMT -5. The time now is 10:17 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration