LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-22-2006, 01:34 PM   #1
ghaefb
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Slovenia
Distribution: Fedora Core
Posts: 37

Rep: Reputation: 15
Asus a6km laptop & GNOME mount issue


I'm having problems with my ASUS A6KM laptop. I'm running FedoraCore6 updated and the removable devices are not working... are not mounting most of the time.

The situation is like this, if I insert a CD or DVD in the drive, it doesn't show up on the Desktop or in Computer, gnome-mount is not working. I think it does this when I'm using the computer for some time... if I reboot the computer and leave the CD or DVD in the drive, it mounts it ok, and it even works a few times if I remove it and put it back in. And then again after some time it's not mounting anymore. The same thing happens with USB stick. Sometimes it shows up on the desktop, most of the time it doesn't.

I believe this is not that GNOME related issue, probably a kernel or something. But I'd like to debug this... I want to know how to fix this !?

It seems to me that maybe gnome-mount is not functioning correctly, or there is a problem with a driver, kernel module. Maybe two drivers are trying to mount the removable device and there is a conflict... I don't know.

Anyone ?
 
Old 12-22-2006, 02:45 PM   #2
chrisortiz
Member
 
Registered: Nov 2005
Distribution: Slackware, and of course the super delux uber knoppix universal live recovery cd
Posts: 429

Rep: Reputation: 30
i would get my hands on a newer version of automount. I think its part of the kernel now
 
Old 12-22-2006, 03:13 PM   #3
ghaefb
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Slovenia
Distribution: Fedora Core
Posts: 37

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Hm, I'll try to use autofs then.
But I really don't know why gnome-mount is not working here...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 Gnome questions, mount desktop icon & launch notification McCloud Debian 3 07-02-2007 09:01 PM
Asus A6KM-Q056H's ACPI worked - once mjuhannus Linux - Laptop and Netbook 2 11-26-2006 04:57 AM
FC2 on ASUS M3N Laptop, possible Speedstep issue? ckozlowski Fedora 1 07-10-2004 05:40 PM
Audio & USB coonection issue on G320 Laptop danielklteh Red Hat 0 05-28-2004 04:11 AM
Why Gnome can't mount & umount disks anymore? DLCI Red Hat 0 11-10-2003 07:58 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook

All times are GMT -5. The time now is 01:31 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration