Help answer threads with 0 replies.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).


  Search this Thread
Old 08-15-2005, 07:50 AM   #1
Registered: Jun 2005
Location: Norway
Distribution: Slackware 11.0
Posts: 87

Rep: Reputation: 15
3d accelleration fail after a while

Hi. I have a compaq evo n 610c laptop, with a radeon 5700 graphics card. My 3d accerlleration works fine both in simply mepis and kubuntu, but after a while it fails. I'm not using the original ATI because then I'm not able to start X.

I belive the graphics card fails after a while because the hardwere detection thinks its a radeon 9700 and not a 5700. If the system changes some setting that only 9700 have the ability to do, then my radeon 5700 loses it's ability to display the 3d graphics.

What I need to know is if my thoughs on the matter might be correct and what I can do to make the computer know that I have a radeon 5700 and NOT a radeon 9700.

And one more thing... should I use xfree86 or xorg.

I am new to linux, so some things you tell me might easely be the same as greek in my mind. please be simple.

Thank for any reply.

P.S. I can start X with out problems when the 3d accelleration fails
Old 08-16-2005, 01:04 AM   #2
Senior Member
Registered: Aug 2005
Posts: 1,755

Rep: Reputation: 51
If you're logged on machine A and want to copy "foo" from machine A to "dest" on machine B, do:
scp foo user@B:dest
If you're logged on machine A and want to copy "foo" from machine B to "dest" on machine A, do:
scp user@B:foo dest
where "user" is the username for machine B.
Old 08-19-2005, 01:42 PM   #3
Registered: Jun 2005
Location: Norway
Distribution: Slackware 11.0
Posts: 87

Original Poster
Rep: Reputation: 15
did you post right???

Im sorry, but what have this with my 3d accelleration to do???

Thanks for the post anyway...


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenGL works 3D accelleration doesn't lowpingnoob Linux - Newbie 20 06-14-2005 01:22 PM
Suse 9.2 3d accelleration Cryptix SUSE / openSUSE 10 01-29-2005 12:08 AM
Compaq Armada M700 3D accelleration falconx Linux - Laptop and Netbook 0 11-09-2004 09:38 AM
3d accelleration [ITA]freeware Linux - Software 3 09-14-2004 05:53 AM
S3 Savage 3D accelleration not working on XFree86-4 shack Linux - Hardware 2 12-19-2003 10:05 AM > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook

All times are GMT -5. The time now is 08:55 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration