LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Hardware (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/)
-   -   Xsane fails to start (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/xsane-fails-to-start-600848/)

satimis 11-19-2007 09:56 AM

Xsane fails to start
 
Hi folks,


Fedora7
Epson Perfection 3490 Photo


Xsane fails to start. Driver can be found.

On console;

$ xsane
Code:

[snapscan] Cannot open firmware file /usr/share/sane/snapscan/your-firmwarefile.bin.
[snapscan] Edit the firmware file entry in snapscan.conf.


Please advise where can I find the firmware file. TIA


B.R.
satimis

samael26 11-19-2007 10:10 AM

Have you got these installed : libsane, sane, sane-utils, xsane, xsane-common.
Check you have all of them.
Then check if you have the rights to use it, if you belong to the scanner group. I could only start my Canon LIDE 40 by doing this.
Hopes it helps

satimis 11-20-2007 07:00 AM

Hi samael26,


Thanks for your advice.

Quote:

Have you got these installed : libsane, sane, sane-utils, xsane, xsane-common.
Check you have all of them.
$ yum search libsane | grep libsane
Code:

libsane-hpaio.x86_64                    1.7.4a-4.fc7          installed
It is there but I suppose for HP NOT for Epson.


$ yum search sane | grep sane
Code:

sane-backends.x86_64                    1.0.18-15.fc7          installed
xsane-gimp.x86_64                        0.994-3.fc7            installed
sane-backends-libs.x86_64                1.0.18-15.fc7          installed
sane-backends-libs.i386                  1.0.18-15.fc7          installed
xsane.x86_64                            0.994-3.fc7            installed
libsane-hpaio.x86_64                    1.7.4a-4.fc7          installed

They have been installed.


$ yum search sane-utils
No Matches found

$ yum search xsane-utils
No Matches foundxsane-gimp

$ sudo yum search xsane | grep xsane
Code:

xsane.x86_64                            0.994-3.fc7            installed
xsane-gimp.x86_64                        0.994-3.fc7            installed

xsane is already installed.


$ yum search xsane-common
No Matches found


Quote:

Then check if you have the rights to use it, if you belong to the scanner group. I could only start my Canon LIDE 40 by doing this.
Sorry I don't follow. Please explain in detail how to check it. TIA


B.R.
satimis


All times are GMT -5. The time now is 08:34 PM.