LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (http://www.linuxquestions.org/questions/index.php)
-   Linux - Hardware (http://www.linuxquestions.org/questions/forumdisplay.php?f=18)
-   -   VectorLinux 7.0: enabling wireless card (Intel 2200BG) (http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?t=4175481851)

DiscobarMolokai 10-23-2013 06:44 AM

VectorLinux 7.0: enabling wireless card (Intel 2200BG)
 
Hello everyone,

I recently revived my older Medion laptop with VectorLinux 7.0. So far everything works great, only connecting to the internet via wireless is a problem. The OS recognizes my wireless network card (i think), lspci gives me:

# lspci | egrep -i 'network'
Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2]

But now, when I run vasm and select HARDWARE->HWCONF, I get a message "Turning on wireless support", but meanwhile, in the terminal, a message is printed about "eth1" telling me that it is turned off (Tx-Power=off). So does this indicate that my wireless card is simply not turned on? Wired networks work normally, but no matter what I do Wicd tells me that there are no wireless networks.

druuna 11-03-2013 03:36 AM

Thread is marked as being [SOLVED] and no solution is present.

@OP: Can you provide the solution so that others can also benefit from it?

Taken off the zero-reply list.

DiscobarMolokai 11-04-2013 10:19 AM

Oh sorry, I just marked it as solved because it doesn't matter any longer. I did not solve it, I can just as well connect through a wired network (I was installing some new cables anyway, so I added one for the laptop). Thanks for the concern, though.

rokytnji 11-04-2013 10:59 AM

Quote:

but no matter what I do Wicd tells me that there are no wireless networks.
That was because you did not put eth1 in wicd>preferences>wireless interface box. It was blank. So eth1 was not turned on in wicd.

http://lihuen.linti.unlp.edu.ar/imag...book_4520s.png


All times are GMT -5. The time now is 02:35 PM.