LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-05-2004, 01:32 PM   #1
andi88
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Question USB Mass Storage mounted as floppyfs instead of vfat...


i have a suse linux 9.1 installed up and running. the hotplugging with my usb camera works perfect but not with my mp3 player "xclef" (which is acutally a usb mass storage device).

how can i configure hotplug to mount this device with special config? i.e. with file system type vfat instead of floppyfs (when i plug in the device and i do some copying or large data transfer the system crashes completely...)

i also get this problem when i manually mount or unmount the device...

i don't want to disable hotplugging completely (it's a cool feature!). i also contacted suse linux support, they only say they work on it... and i also already browsed thru the pages of "Linux Hotplugging" homepage... but i doesn't help me...

can anybody help me?
thanx
 
Old 07-05-2004, 03:13 PM   #2
J.W.
LQ Veteran
 
Registered: Mar 2003
Location: Boise, ID
Distribution: Mint
Posts: 6,642

Rep: Reputation: 85
Welcome to LQ andiSS. I think you should be able to mount this manually -- can you post the exact error messages you get? I think that would be very helpful in diagnosing the situation -- J.W.
 
Old 07-06-2004, 02:15 PM   #3
andi88
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hello J.W.

the problem is, i do not get any error message, the system just crashes (freezes) completely. i does not respond to ANY keyboard or mouse action anymore...

so here is my sitation (current): when i plug in the xclef device it is automatically mounted. mount reports the following:

/dev/sda1 on /media/usb-storage-2BFF011802F2B399:0:0:0p1 type subfs (rw,noexec,nosuid,nodev,sync,fs=floppyfss,procuid)

where you can see fs=floppyfss and NOT vfat.

now my dilemma is, i have it already mounted...
when i mount it via

mount -t vfat /dev/sda1 /mnt/xclef

it seems to work ok... but as soon as i copy lots of data the system freezes...

i also would like not to mount/unmount it manually ...

how do i unmount now again..?
do i need fstab entries?
( i tried this, but then the automatically mount does not work at all and manually neither. when i try to mount it says:

/dev/sda1 is not a valid block device
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB Mass Storage Daniboy Linux - Software 10 09-12-2005 08:30 AM
USB Mass Storage Zebee Linux - Hardware 2 08-03-2003 08:17 PM
usb mass storage Erwan Linux - Hardware 6 07-08-2003 05:39 PM
usb mass storage mohapi Linux - Hardware 3 06-03-2003 12:44 AM
USB Mass Storage mrsolo Linux - Hardware 11 10-25-2002 06:24 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 06:13 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration