LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-21-2004, 12:53 PM   #1
PsychosisNode
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Reading, Berkshire, IN-GER-LUND!!!
Distribution: Mandriva 2006
Posts: 228

Rep: Reputation: 30
USB hub not working with mandrake 9.1


Strange problem here, I've just purchased a Sitecom CN-019 four port USB hub, now the strange thing is that it worked once (I seem to remember configuring a USB mouse connected to a seprate port on the mobo from the hub during that session), but after a reboot, it no longer works.

My mobo has six USB ports, two each on three root hubs, and these all work fine. Usbview seems to show the new sitecom hub as not being connected to any of the three root hubs, but as if it were a fourth on the mobo, could this be part of the problem?

Cheers!

EDIT:

here's the USB-related stuff from dmesg:
usb.c: registered new driver usbdevfs
usb.c: registered new driver hub
usb-uhci.c: $Revision: 1.275 $ time 15:32:56 Mar 14 2003
usb-uhci.c: High bandwidth mode enabled
usb-uhci.c: USB UHCI at I/O 0xe400, IRQ 21
usb-uhci.c: Detected 2 ports
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 1
hub.c: USB hub found
hub.c: 2 ports detected
usb-uhci.c: USB UHCI at I/O 0xe000, IRQ 21
usb-uhci.c: Detected 2 ports
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 2
hub.c: USB hub found
hub.c: 2 ports detected
usb-uhci.c: USB UHCI at I/O 0xdc00, IRQ 21
usb-uhci.c: Detected 2 ports
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 3
hub.c: USB hub found
hub.c: 2 ports detected
usb-uhci.c: v1.275:USB Universal Host Controller Interface driver
ehci-hcd 00:10.3: VIA Technologies, Inc. USB 2.0
ehci-hcd 00:10.3: irq 21, pci mem e4951e00
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 4
ehci-hcd 00:10.3: USB 2.0 enabled, EHCI 1.00, driver 2002-Dec-20
hub.c: USB hub found
hub.c: 6 ports detected
usbdevfs: remount parameter error
usb.c: registered new driver usblp
printer.c: v0.11: USB Printer Device Class driver
Adding Swap: 2097136k swap-space (priority -1)
hub.c: connect-debounce failed, port 1 disabled
hub.c: new USB device 00:10.3-3, assigned address 2
hub.c: USB hub found
hub.c: 4 ports detected
hub.c: new USB device 00:10.1-2, assigned address 2
usb.c: USB device 2 (vend/prod 0x4b4/0xaefd) is not claimed by any active driver.
usb.c: registered new driver hiddev
usb.c: registered new driver hid
usb-uhci.c: interrupt, status 2, frame# 1686
usb_control/bulk_msg: timeout
input0: USB HID v1.00 Mouse [5 Key Optical Mouse 5 Key Optical Mouse] on usb2:2.0
hid-core.c: v1.8.1 Andreas Gal, Vojtech Pavlik <vojtech@suse.cz>
hid-core.c: USB HID support drivers
mice: PS/2 mouse device common for all mice
usb.c: registered new driver usb_mouse
usbmouse.c: v1.6:USB HID Boot Protocol mouse driver

Last edited by PsychosisNode; 05-21-2004 at 01:00 PM.
 
Old 05-21-2004, 01:59 PM   #2
perry
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: USA & Canada
Distribution: Slackware 12.0
Posts: 978

Rep: Reputation: 30
here's a shot in the wind...

i had a similiar problem and i was told to go in and disable (or override) Hotspot. the way to do that is during setting up your Internet connection.

like i said, just a shot in the wind but, even if thats not the case, the USB will work my Dell system depends on it.... and it's so nice to have an external LinkSys USB hub with my external 40 gig maxtor HD, my Canon Flashcard Reader, my Backpack CD-Rewrtier and my Logitect USB camera all working at the same time....

and all hotswap able btw!

cheers,

- perry
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB hub not working cs-cam Linux - Hardware 2 11-02-2005 05:33 AM
usb port and usb hub dosent woke in suse 9.3 newpants2003 Linux - Newbie 1 06-13-2005 08:55 AM
802.11 wireless not working in usb 2.0 hub rjl24 Linux - Newbie 4 02-16-2005 09:05 AM
Mandrake 10 + usb hub fletch2k Mandriva 7 11-02-2004 09:11 PM
Mandrake 8.2, ESS 1876 and USB Hub Conflict dittigas Linux - Hardware 1 06-05-2002 11:25 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 03:29 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration