LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-31-2010, 11:41 AM   #1
deathalele
Member
 
Registered: May 2008
Location: deep dark north wales
Distribution: Zenwalk
Posts: 162

Rep: Reputation: 30
Tv card "Avermedia difi volar EX" won't work with zenwalk 6.2


I can't find it in /dev/video0 or anywhere else

kernel =2.6.30.5
lsusb line = Bus 004 Device 003: ID 07ca:a815 AVerMedia Technologies, Inc.
which means it's there?

i can't find it in lspci

Any ideas on how i might get it to work
thanks
 
Old 04-02-2010, 05:17 PM   #2
sunnydrake
Member
 
Registered: Jul 2009
Location: Kiev,Ukraine
Distribution: Ubuntu,Slax,RedHat
Posts: 289
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 41
hi i have avermedia cardbus pcmci tvtuner
in general you need card detected/setup by kernel and v4l
i use mplayer to test s-vide on my card by command
mplayer -tv driver=v4l:width=640:height=480utfmt=i420 -vc rawi420 -vo xv tv://
also try to install mythTV and configure card.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
evdev/xorg help? USB mouse/kbd: 2.6.24="just works">2.6.25="unplug/replug to work". GrapefruiTgirl Linux - Hardware 4 12-13-2012 03:23 PM
Any way to get "Alice"; "Call of Duty" series and "Descent 3" to work? JBailey742 Linux - Games 13 06-23-2006 02:34 PM
can't get supported "usb to ethernet" card to work samel_tvom Linux - Networking 0 01-11-2006 11:44 AM
"Automatic detection of the sound card did not work.", this one is a little different SubyFan12 Linux - Hardware 1 06-05-2005 05:52 PM
Must I "append" the LILO to make the eth1 card work? piratebiter Linux - Networking 5 08-31-2003 11:56 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 09:12 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration