LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-23-2008, 06:32 AM   #1
xnetua
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2008
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
strange HDD problem


Hello, guys.

I've been seeing the following errors at all of my servers since the last Wednesday.

Code:
ata2.00: exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x0
ata2.00: (irq_stat 0x40000001)
ata2.00: cmd b0/d5:01:09:4f:c2/00:00:00:00:00/00 tag 0 cdb 0x0 data 512 in
res 51/04:05:b3:4f:c2/00:00:00:00:00/00 Emask 0x1 (device error)
ata2.00: configured for UDMA/133
ata2: EH complete
SCSI device sdb: 976773168 512-byte hdwr sectors (500108 MB)
SCSI device sdb: drive cache: write back
The problem is found only at the servers that have Western Digital HDDs installed (different WD models).
One of the servers has Seagate and WD HDDs and I see errors only regarding WD at the log.

Also there is no any SMART error at WD:

Code:
SMART Self-test log structure revision number 1
Num  Test_Description    Status                  Remaining  LifeTime(hours)  LBA_of_first_error
# 1  Extended offline    Completed without error       00%      1340         -
What's the problem with it?
All of the servers were working correctly until the last Wednesday...
 
Old 10-23-2008, 07:43 AM   #2
H_TeXMeX_H
LQ Guru
 
Registered: Oct 2005
Location: $RANDOM
Distribution: slackware64
Posts: 12,928
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 1291Reputation: 1291Reputation: 1291Reputation: 1291Reputation: 1291Reputation: 1291Reputation: 1291Reputation: 1291Reputation: 1291
Not sure, but maybe if you post 'smartctl -a' on the drive it might help. Is this a new drive ?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't change the permissons on external HDD + strange behaviour buf Slackware 8 05-06-2008 08:58 AM
Dual HDD Interface Problem, Linux on SATA, NTFS Part on IDE HDD LILO Not Loading Blade44 Linux - Hardware 2 02-01-2005 07:56 PM
strange, strange alsa problem: sound is grainy/pixellated? fenderman11111 Linux - Software 1 11-01-2004 06:16 PM
HDD problem, scancode problem and grub EJ_INSIDE Debian 2 07-15-2004 10:36 AM
wx-config problem strange problem plz help glacier1985 Linux - Software 4 07-26-2003 06:20 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 11:37 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration