LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-14-2006, 08:47 AM   #1
jcthei
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2006
Location: North Carolina
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
SoundBlaster Audigy2 ZS...NO SOUND


I have a new Creative SoundBlaster Audigy2 ZS sound card that I can't seem to get working in Linux. I'm running Slackware v.10.2 with KDE v.3.4. Is there anything or anyone who can help me???????????????
 
Old 02-14-2006, 02:14 PM   #2
sklitzz
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Croatia, Split
Distribution: Ubuntu 7.10
Posts: 93

Rep: Reputation: 15
Did you run alsaconfig?
 
Old 02-14-2006, 02:28 PM   #3
nevelis
Member
 
Registered: Feb 2005
Distribution: Ubuntu, Debian
Posts: 56

Rep: Reputation: 15
Hey there,

You should make sure you have the right driver for your sound card. Your kernel should have a module for it, if not you might have to recompile it.

What's the output of the commands "lspci" and "lsmod" in a terminal?

Cheers,
Aaron
 
Old 05-29-2006, 04:01 AM   #4
jcthei
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2006
Location: North Carolina
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Here is what I get when I run 'lspci':
00:00.0 Host Bridge: Intel Corp. 82850 850 (Tehama) Chipset Host Bridge (MCH) (rev 02)
00:01.0 PCI Bridge: Intel Corp. 82850 850 (Tehama) Chipset AGP Bridge (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corp. 82801 PCI Bridge (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corp. 82801BA ISA Bridge (LPC) (rev 04)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corp. 82801BA IDE U100 (rev 04)
00:1f.2 USB controller: Intel Corp. 82801BA/BAM USB (Hub #1) (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corp. 82801BA/BAM SMBus (rev 04)
00:1f.4 USB Controller: Intel Corp. 82801BA/BAM USB (Hub #2) (rev 04)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corp. NV34 [GeForce FX 5200] (rev a1)
02:0a.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Audigy (rev 04)
02:0a.1 Input Device controller: Creatvie Labs SB Audigy MIDI/Game Port (rev 04)
02:0a.2 FireWire (IEEE1394): Creative LAbs SB Audigy FireWire port (rev 04)
02:0b.0 FireWire (IEEE1394): Texas Instruments TSB43AB23 IEEE-1394-2000 Controller (PHY/Link)
02:0c.0 Network controller: RaLink RaLink RT2500 802.11 Cardbus Refernce Card (rev 01)
 
Old 06-10-2006, 01:31 PM   #5
dynamicrealism
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
i am having the same problem i have a ZS TWO not ZS
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Soundblaster Audigy2 Card not working w/ ALSA Elong Debian 2 02-02-2006 02:51 PM
Soundblaster Audigy2 Card not working w/ ALSA Elong Debian 1 02-02-2006 02:00 PM
Sound Blaster Audigy2 NX pevans_om Linux - Hardware 0 06-04-2005 11:04 AM
Audigy2 NX Crackling Sound erikwebb Linux - Hardware 3 10-16-2004 11:18 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 04:58 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration