LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-12-2005, 08:08 PM   #1
tbrownarcher
Member
 
Registered: Oct 2005
Location: Iowa
Distribution: Ubuntu
Posts: 108

Rep: Reputation: 17
Sound works only when Yast is invoked


When i boot Suse 9.3 I have no sound. When then i invoke Yast/sound/configure i get sound as long as that window is up i get sound.

I want sound all the time... what is the fix for this?


thanks,
Nate
 
Old 10-14-2005, 05:20 AM   #2
joeyjwc
Member
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Slackware 10.2, Fedora Core 5, Kubuntu
Posts: 61

Rep: Reputation: 15
Hmm... This sounds like an interesting one.

Could you give some info about your soundcard?
For example, a
Code:
cat /proc/asound/cards
would be nice.

Also, are you using KDE? If you are, go to the Control Center, click on Multimedia and to Sound System and try playing a test sound (without running YaST).
 
Old 10-22-2005, 02:34 PM   #3
tbrownarcher
Member
 
Registered: Oct 2005
Location: Iowa
Distribution: Ubuntu
Posts: 108

Original Poster
Rep: Reputation: 17
i have another sound post now in hardware questioons.

Since this post I have gone from running Suse 9.3 to Suse 10.0

I still have sound problems though. I get sound on boot and on shutdown.

I cannot play a cd ...

In the most recent post i posted my dmsg:



thanks,
Nate
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound not working in GNOME but sound card test works saravkrish Linux - Hardware 3 02-08-2006 12:03 PM
Sound Problems: CD works, no system/mp3/video sound tabnaka SUSE / openSUSE 5 01-13-2006 01:33 PM
Sound control weirdness - must use Yast to get sound SlowMindThinkin SUSE / openSUSE 4 12-23-2004 03:25 PM
Where is dhcpc invoked from? natedawg_38929 Slackware 6 03-23-2004 03:43 AM
sound works in root - no sound in user - Debian seanb Debian 9 02-28-2004 01:42 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 10:19 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration