LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-24-2008, 06:06 PM   #1
santhosh23
Member
 
Registered: Oct 2006
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
Sound not working after installing FC8


Hi,

I recently installed FC8 however the sound does not seems to play.I am using IBM Think PAD T60p. The sound card is detected during the boot.Here is output from lspci

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)



please advice
 
Old 03-24-2008, 07:22 PM   #2
aus9
LQ 5k Club
 
Registered: Oct 2003
Location: Western Australia
Distribution: Icewm
Posts: 5,842

Rep: Reputation: Disabled
can you open a shell and try commands
Code:
lsmod | grep "snd-hda-intel"
if none appear can you try command
modprobe snd-hda-intel ....and report all of your results pls
 
Old 03-25-2008, 01:53 PM   #3
santhosh23
Member
 
Registered: Oct 2006
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by aus9 View Post
can you open a shell and try commands
Code:
lsmod | grep "snd-hda-intel"
if none appear can you try command
modprobe snd-hda-intel ....and report all of your results pls



Results:

root@dhcp-63-12 ~]# lsmod | grep "snd-hda-intel"
[root@dhcp-63-12 ~]# modprobe snd-hda-intel
[root@dhcp-63-12 ~]# lsmod | grep "snd-hda-intel"
 
Old 03-25-2008, 06:43 PM   #4
aus9
LQ 5k Club
 
Registered: Oct 2003
Location: Western Australia
Distribution: Icewm
Posts: 5,842

Rep: Reputation: Disabled
try this
http://www.suseforums.net/index.php?showtopic=25791#
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Get a Canon Canoscan 9950F USB/Firewire scanner working under FC8 appin69 Linux - Hardware 2 01-29-2015 11:18 PM
sound configuration in fc8 manoj_bhu Fedora 15 08-28-2009 09:08 PM
JRE not working with Firefox 2.0.0.8 on FC8 skie_knite007 Linux - Software 3 02-01-2008 11:46 PM
Sound only in soundcard detection (FC8) horsedrowner Linux - Hardware 1 01-09-2008 09:41 PM
Problem installing FC8 on my scsi DinoFly Linux - Newbie 1 11-22-2007 01:15 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 12:28 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration