LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-01-2004, 01:04 AM   #1
daf0x
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Sound Help


I have a P4P800 ASUS mobo and ive been spending the last 2 days trying to install my damn sound drivers but i cant insert the stuff into the module. i dont know the offical name of the sound card because its onboard sound, yet slackware 10.0 couldn't pick it up. So, i have an alsa-driver that i got from the asus website which hasnt' worked. anyone have any ideas? ill post the error in 1 sec
 
Old 07-01-2004, 01:05 AM   #2
daf0x
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
after i 'make' i get :

root@a:/usr/src/alsa-driver-0.9.6# make
make[1]: Entering directory `/usr/src/alsa-driver-0.9.6/support'
make -C pnp modules
make[2]: Entering directory `/usr/src/alsa-driver-0.9.6/support/pnp'
make[2]: Leaving directory `/usr/src/alsa-driver-0.9.6/support/pnp'
make[1]: Leaving directory `/usr/src/alsa-driver-0.9.6/support'
make[1]: Entering directory `/usr/src/alsa-driver-0.9.6/acore'
gcc -D__KERNEL__ -DMODULE=1 -I/usr/src/alsa-driver-0.9.6/include -I/lib/modules/2.4.26/build/include -O2 -mpreferred-stack-boundary=2 -march=i486 -DLINUX -Wall -Wstrict-prototypes -fomit-frame-pointer -Wno-trigraphs -O2 -fno-strict-aliasing -fno-common -pipe -DALSA_BUILD -DEXPORT_SYMTAB -c hwdep.c
In file included from /usr/src/alsa-driver-0.9.6/include/sound/driver.h:42,
from hwdep.c:22:
/usr/src/alsa-driver-0.9.6/include/adriver.h:200: error: redefinition of `irqreturn_t'
/lib/modules/2.4.26/build/include/linux/interrupt.h:16: error: `irqreturn_t' previously declared here
make[1]: *** [hwdep.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/usr/src/alsa-driver-0.9.6/acore'
make: *** [compile] Error 1
root@a:/usr/src/alsa-driver-0.9.6#
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 05:10 AM
ALSA MIDI: Sound fonts for NVIDIA/NForce Soundstorm on-board sound vharishankar Linux - Hardware 6 09-04-2007 12:37 PM
FC2: Sound Card (SiS SI7012) Detect But Donot Play Sound rajanaeem Linux - Hardware 0 10-22-2004 03:41 PM
How to make a sound on Realtec ALC-650 card sound on a Shuttle ST62K? Laurent Linux - Hardware 0 05-30-2004 11:57 AM
No Sound : request_module: failed /sbin/modprobe -- sound-slot-0. error = 256 Mebuh Linux - General 0 01-26-2004 07:51 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 04:41 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration