LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-03-2005, 01:38 AM   #1
jonlake
Member
 
Registered: Apr 2004
Distribution: Slackware 11.0, Gentoo
Posts: 252

Rep: Reputation: 31
Sound card won't work unless I do a soundcard detection in FC2


FC2 kernel 2.6.6 custom

My sound card won't work right after booting up unless I go to Menu>System Settings>Sound Card Detection. I am just curious as to what this gui app does so I can possibly put it in a script so I don't have to do it. I know it is being recognized on boot,
[CODE]
# dmesg

ALSA device list:
#0: Intel 82801BA-ICH2 at 0xdc00, irq 9

however I keep seeing this in /var/log/messages
Aug 29 12:44:00 jon modprobe: FATAL: Error running install command for sound_slot_1

# cat /etc/modprobe.conf

alias snd-card-0 snd-intel8x0
install sound-slot-0 /sbin/modprobe --first-time --ignore-install sound-slot-0 && { /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -L >/dev/null 2>&1 || :; }
remove sound-slot-0 { /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -S >/dev/null 2>&1 || :; } ; /sbin/modprobe -r --first-time --ignore-remove sound-slot-0

# lspci (for the chipset)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corp. 82801BA/BAM AC'97 Audio (rev 12)
 
Old 09-03-2005, 11:50 AM   #2
Linux.tar.gz
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Paris
Distribution: Slackware forever.
Posts: 2,382

Rep: Reputation: 91
Setup your card and run alsactl store (as root).
Then add this line to your rc.local:
alsactl restore
 
Old 09-07-2005, 11:07 AM   #3
jonlake
Member
 
Registered: Apr 2004
Distribution: Slackware 11.0, Gentoo
Posts: 252

Original Poster
Rep: Reputation: 31
I added this, and now it seems to work, however, I think I have a problem with xine and frontend gxine. When I go to play an mp3, it skips through all the songs, and doesn't play anything. If I play something in XMMS first, then go to gxine, it will play the songs.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Automatic detection of the sound card did not work mulan Linux - Networking 8 09-14-2005 10:04 PM
Sound heard during soundcard detection but no sound when playing CD thanhvn Linux - Software 6 07-04-2005 01:30 PM
Sound Card Shows up in Detection Window....but Testsound doesn't work shimano55 Linux - Hardware 1 03-22-2005 06:36 PM
Automatic detection of the sound card did not work ravihadimani Linux - Hardware 1 01-28-2005 11:58 AM
No sound in FC3 (soundcard detection doesnt work) BBB Linux - Hardware 1 11-16-2004 12:55 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 03:40 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration