LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-11-2006, 04:27 PM   #1
sklitzz
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Croatia, Split
Distribution: Ubuntu 7.10
Posts: 93

Rep: Reputation: 15
Question Slackware 10.2 and Creative Sound Blaster


Hi,

I'm a newbie and I'm tryin' to get my sound card working.
I downloaded the driver and did this:
$installpkg driver.name-version(blabla)

It's (ofcourse)not working. My guess is that I'm missing something or haven't done something to get the driver working.

TIA
 
Old 02-11-2006, 04:39 PM   #2
satinet
Senior Member
 
Registered: Feb 2004
Location: England
Distribution: Slackware 11, Sabayon 3.1
Posts: 1,464

Rep: Reputation: 46
you shouldnt need to do that with a sound blaster.

all you should have to do is (as root):

alsaconf
alsamixer
alsactl store
 
Old 02-12-2006, 04:07 AM   #3
sklitzz
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Croatia, Split
Distribution: Ubuntu 7.10
Posts: 93

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thank you very much! It's working now!

Cheers
 
Old 02-12-2006, 05:07 AM   #4
satinet
Senior Member
 
Registered: Feb 2004
Location: England
Distribution: Slackware 11, Sabayon 3.1
Posts: 1,464

Rep: Reputation: 46
no problem. sound blaster support doesnt require additonal software.

don't forget to run "xorgconf". this will enable a decent graphics set up. if you want you wheel mouse to work then come back at do a search for 'wheel mouse slackware' or something.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound w/ Creative Audigy Sound Blaster Live nyhm Linux - Hardware 10 10-08-2006 05:35 PM
ALSA for Creative Sound Blaster 24Bit not working vishalsonu Red Hat 2 08-22-2005 11:04 AM
ALSA not working for Creative Sound Blaster Live 24 Bit sound card vishalsonu Linux - Hardware 7 08-20-2005 01:02 PM
Help Creative Sound Blaster Live 5.1 on Dell w/ mandrake 9.1 Kason Linux - Newbie 12 09-21-2003 01:50 PM
Creative sound blaster 16pci module for Slackware ? jamaso Linux - Newbie 14 12-19-2001 05:29 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:30 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration