LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-05-2003, 03:07 PM   #1
pijulius
Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: RedHat 9
Posts: 33

Rep: Reputation: 15
SIS7012 works, but on play it frozes


Hi all

I have a Silicon Integrated System SiS7012 sound card, in a SonyVaio grt100, and redhat 9, and my sound card is working, i can change the volume, and the speakert too, but if i play a sound file it plays just the first second, and then it get's frozed.

This modules ar inserted:
i810_audio 27720 1 (autoclean)
ac97 5088 0 (unused)
ac97_codec 13640 0 (autoclean) [i810_audio]
soundcore 6404 2 (autoclean) [i810_audio]

Please help
Thanks
Julius
 
Old 07-06-2003, 01:26 AM   #2
s3szy
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2001
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
me too !
 
Old 07-18-2003, 10:07 PM   #3
pijulius
Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: RedHat 9
Posts: 33

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally posted by s3szy
me too !
hi s3szy, have you resolved this problem or you are just like me (without sound)
 
Old 07-20-2003, 10:19 PM   #4
pijulius
Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: RedHat 9
Posts: 33

Original Poster
Rep: Reputation: 15
RESOLVED

I just want to say that the problem is resolved, i have found the solution for this problem, You need to download the kernel-2.4.21 and apply the kernel-2.4.21-bk15 patch to it, and everything will work fine.

Enjoy
Julius
 
Old 08-26-2003, 03:48 PM   #5
pdlw
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Is this resolved in 2.4.22?

Hey all...

I have a Sony Vaio PCG-GRT100P. I'm experiencing this same problem with the stock RedHat 9 kernel (2.4.20-8). I updated to 2.4.22, and once I succeeded in getting it to boot (Kudzu keeps locking up, so I told chkconfig to stop loading it), the problem still exists. I've tried various different things, but even using the standard i686 configuration from the RedHat kernel (with 'make oldconfig') it still doesn't work.

Is the kernel-2.4.21-bk15 patch part of 2.4.22? Any ideas of what I can do to make this work?

Also, any ideas how I can get this to work? Any module parameters I can use? Any bleeding-edge patches I can try?

Does anybody else here have a PCG-GRT100P? Anyone know anyone who does?

Thanks in advance for any help you can offer...

Preston Wilson
Director of Internet Services
Interactive Ink, Inc.
http://www.interactiveink.com/
"real.smart.solutions"
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
my sound works on boot and shutdown and on test but i cannot get a cdrom to play audi tbrownarcher Linux - Hardware 8 04-10-2006 03:49 PM
sis7012.o installation TenEighty Linux - Hardware 1 06-20-2005 09:07 PM
cs 1.6 on steam works fine.....the first time i play AM1SHFURN1TURE Linux - Games 2 10-21-2004 11:27 AM
SiS7012 PCI Audio Accelerator - Unable to play real player smokingkills Linux - Hardware 2 07-02-2004 07:27 PM
Can't play MIDI files (PCM works ok) zag_zag Linux - Software 0 05-06-2004 04:08 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration