LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-20-2004, 08:23 PM   #1
minm
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Canada
Distribution: suse 9.2
Posts: 582

Rep: Reputation: 30
rebooting problems


Greetings,

I have an HP computer 512 ram, 1.1ghz, and i have SuSE linux installed on it.

Every thing works super, but when i want to restart, and go back to the HP symbol at startup (when you turn the computer) it just beeps three times and shows a bunch of small HP logos on top of the screen, but my computer is running(and prolly actually restarting but the screen is frozen.... my question is how do you fix this..?
 
Old 07-20-2004, 08:29 PM   #2
SpeedFreak03
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Delaware
Distribution: Fedora Core 1/Debian Woody
Posts: 47

Rep: Reputation: 15
When it is at the HP logo screen, hit ESC so you can see what is going on in the background. If the screen disappears, goes blank for a second, then all the logos come up, it sounds like your bootloader isn't installed correctly. Can you boot from floppy?
 
Old 07-20-2004, 08:34 PM   #3
minm
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Canada
Distribution: suse 9.2
Posts: 582

Original Poster
Rep: Reputation: 30
well, right now i'm on windows on the computer, i'm building a computer in two days, so i don't plan to put linux on it now. I just asked this question to see if there would be an easy solution to it, i really couldn't do any tests to see anything :\
but the HP logo is only supposed to stay onscreen for two seconds.. for example. when i start my computer, it shows the HP logo. then goes to the linux menu and starts to do all it's work to start up, i only get this problem when restarting....
 
Old 07-20-2004, 09:06 PM   #4
minm
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Canada
Distribution: suse 9.2
Posts: 582

Original Poster
Rep: Reputation: 30
ok, i put the SuSE linux installation disk in, and there is an option to reboot from there.. When i reboot it just beeps one long one then two short beeps, then it freezes the screen, but the computer is still loading up...

this is very odd =\
 
Old 07-20-2004, 10:37 PM   #5
SpeedFreak03
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Delaware
Distribution: Fedora Core 1/Debian Woody
Posts: 47

Rep: Reputation: 15
Hmm, sounds like something with the video card maybe? And since it only does it when rebooting, just shut it down every time I guess, I really don't know! Good luck though!
 
Old 07-20-2004, 10:46 PM   #6
minm
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Canada
Distribution: suse 9.2
Posts: 582

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Anyone know what to do?
I only get this with linux.. it's fine with windows though
 
Old 07-21-2004, 12:09 PM   #7
minm
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Canada
Distribution: suse 9.2
Posts: 582

Original Poster
Rep: Reputation: 30
bump
 
Old 07-21-2004, 03:10 PM   #8
JaseP
Senior Member
 
Registered: Jun 2002
Location: Eastern PA, USA
Distribution: K/Ubuntu 18.04-14.04, Scientific Linux 6.3-6.4, Android-x86, Pretty much all distros at one point...
Posts: 1,802

Rep: Reputation: 157Reputation: 157
I have a similar problem with SuSE 9.1. I had it also with 8.2...

The problem, I think, is the way that the shutdown command shuts down the system for reboot, and the motherboard's chipset...

I have to do a cold reboot rather than a warm reboot to deal with this issue.

It's not a glaring issue so I pretty much ignore it.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HALDAEMON/ halt-rebooting problems javb Linux - General 1 10-05-2005 02:54 PM
problems after rebooting the system!! sharmashikha Linux From Scratch 2 07-09-2005 02:29 AM
Need help rebooting SynnerST Slackware 5 10-29-2003 10:21 AM
problems when rebooting (fsck used) plisken Linux - General 3 03-23-2003 03:19 PM
Problems when rebooting Mandrake 8 chadm1967 Linux - Newbie 4 12-14-2001 01:55 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 07:49 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration