LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-25-2004, 09:16 PM   #1
TazG
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Canada
Distribution: Gentoo 2004
Posts: 133

Rep: Reputation: 15
Problems with SBLive


Hi I have the Sound Blaster Live and Line In doesn't work, and Master Volume doesn't work. (I can hear sound but there is no change in volume when I change the Master control.)
Help?
 
Old 07-25-2004, 09:31 PM   #2
SlackwareMan
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Slackware 10
Posts: 120

Rep: Reputation: 15
try this my friend ...

try this page i litlle sure that its help


http://www.linuxquestions.org/questi...cFrc.dFrc.alsa

have a nice day
roy
 
Old 07-26-2004, 10:55 AM   #3
TazG
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Canada
Distribution: Gentoo 2004
Posts: 133

Original Poster
Rep: Reputation: 15
OK running this command
chmod 777 /dev/ds* /dev/sn* /dev/mix*
fixed the Line In but Master still doesn't work.
[edit]Line In is too quiet though even with it turned all the way up.

Last edited by TazG; 07-26-2004 at 11:40 AM.
 
Old 07-27-2004, 08:31 AM   #4
TazG
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Canada
Distribution: Gentoo 2004
Posts: 133

Original Poster
Rep: Reputation: 15
If I turn up the "Capture" volume (as well as Line In), it is loud enough (for some reason AC'97 needs to be turned up too for this to work), but then if I try to mute or change the volume of Line In (with Capture turned on) it starts sqealing. It also squeals when I change Headphone volume (both Headphone and Line In need to be at full volume or else it will squeal). And changing Bass and Treble makes it rumble and squeal, which doesn't happen with Capture off.
There must be a way to make all this work properly. Anybody??
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
a few problems on suse 9.3(Radeon9600XT/Dell SBLive! card/lan/cd image/hdd) CD_TOASTER SUSE / openSUSE 7 10-17-2005 07:45 AM
nvidia instalation problems / Sblive driver problems Colonel-1990 Linux - Software 13 02-14-2005 05:48 PM
Problems with SBlive (emu10k1) datavortex Fedora 7 05-14-2004 03:36 PM
Problems with SBLive on Dell Dimension Abel Linux - Hardware 6 08-21-2003 10:54 PM
4-speakers with SBLive Roy-Svork Linux - Hardware 1 01-25-2003 10:01 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 06:07 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration