LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-16-2004, 09:05 PM   #1
ncsuapex
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Raleigh, NC
Distribution: CentOS 2.6.18-53.1.4.el5
Posts: 770

Rep: Reputation: 44
Problems mounting Ipod


OK,

I was able to successfully mount and use my Ipod. I was using gtkpod to xfer MP3s onto my Ipod and it had successfully imported the songs over. I was in the process of updating the tags on some mp3s when my PC locked up. I was forced to reboot and every since I can't get my Ipod to mount. Below are some outputs that may be useful.


I am using RH9


sudo mount -t vfat /dev/sda2 /mnt/Ipod
Password:
mount: /dev/sda2 is not a valid block device


sudo /sbin/fdisk -l :

Disk /dev/hda: 6448 MB, 6448619520 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 784 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/hda1 * 1 13 104391 83 Linux
/dev/hda2 14 703 5542425 83 Linux
/dev/hda3 704 784 650632+ 82 Linux swap

etc/fstab:

LABEL=/1 / ext3 defaults 1 1
LABEL=/boot1 /boot ext3 defaults 1 2
none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
none /proc proc defaults 0 0
none /dev/shm tmpfs defaults 0 0
/dev/hda3 swap swap defaults 0 0
/dev/cdrom /mnt/cdrom udf,iso9660 noauto,owner,kudzu,ro 0 0
/dev/fd0 /mnt/floppy auto noauto,owner,kudzu 0 0
/dev/sda2 /mnt/Ipod vfat noauto,users,rw 0 0


etc/mtab:

/dev/hda2 / ext3 rw 0 0
none /proc proc rw 0 0
usbdevfs /proc/bus/usb usbdevfs rw 0 0
/dev/hda1 /boot ext3 rw 0 0
none /dev/pts devpts rw,gid=5,mode=620 0 0
none /dev/shm tmpfs rw 0 0



dmesg:

ohci1394_0: Unexpected PCI resource length of 1000!
ohci1394_0: OHCI-1394 1.0 (PCI): IRQ=[10] MMIO=[e7000000-e70007ff] Max Packet=[2048]
ieee1394: SelfID completion called outside of bus reset!
ieee1394: Device added: Node[00:1023] GUID[000a270002046dad] [Apple Computer, Inc.]
ieee1394: Host added: Node[01:1023] GUID[0000d10080008a5c] [Linux OHCI-1394]
SCSI subsystem driver Revision: 1.00
ieee1394: sbp2: Error logging into SBP-2 device - login failed
ieee1394: sbp2: sbp2_login_device failed
scsi0 : IEEE-1394 SBP-2 protocol driver (host: ohci1394)
$Rev: 707 $ James Goodwin <jamesg@filanet.com>
SBP-2 module load options:
- Max speed supported: S400
- Max sectors per I/O supported: 255
- Max outstanding commands supported: 64
- Max outstanding commands per lun supported: 1
- Serialized I/O (debug): no
- Exclusive login: yes




cat /proc/mounts:

rootfs / rootfs rw 0 0
/dev/root / ext3 rw 0 0
/proc /proc proc rw 0 0
usbdevfs /proc/bus/usb usbdevfs rw 0 0
/dev/hda1 /boot ext3 rw 0 0
none /dev/pts devpts rw 0 0
none /dev/shm tmpfs rw 0 0




I have tried everything I did to make it work and I cant get it working again.

Anyone have any ideas? Also I need to set it up so I can umount the Ipod when I get ready to remove it from the PC. Everytime I try to umount it, I get a "can not unmount, device is busy error"
 
Old 12-16-2004, 11:51 PM   #2
sh1ft
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Ottawa, Ontario, Can
Distribution: Slackware, ubuntu
Posts: 391

Rep: Reputation: 32
For the umounting error, try changing the options in gtkpod so it handles mounting/umounting the drive.
 
Old 12-17-2004, 11:08 AM   #3
ncsuapex
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Raleigh, NC
Distribution: CentOS 2.6.18-53.1.4.el5
Posts: 770

Original Poster
Rep: Reputation: 44
OK, thanks. If I can get the Ipod to mount again I'll try that.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mounting an ipod Zawi Linux - General 10 08-23-2005 10:05 PM
Problems mounting my iPod via firewire Matt.Ramos Linux - Newbie 1 07-25-2005 09:16 PM
Problems mounting 4G Ipod in ubuntu (warty) hegleran Linux - Hardware 2 03-02-2005 06:48 PM
Unusual problems mounting iPod. yarjar Linux - Hardware 2 12-18-2004 03:48 PM
Need help mounting iPod in MDK. 10.0... Ausar Linux - Newbie 2 07-05-2004 03:15 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 01:37 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration