LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-11-2003, 05:31 PM   #1
wass29
Member
 
Registered: Feb 2003
Distribution: Slack 9,10 Ubuntu 8.04-current RHEL4(sort of)
Posts: 63

Rep: Reputation: 15
please help newbie with sound card


I just installed a slackware 9 on a old machine of mine. (P233 128M ram) and then was given a soundcard from a friend, I thought it would be simple I could just uncomment the right thing in the rc.modules file, reboot and jam.

Wrong.

I have a Avance ALS4000 chipset on this card and don't see that in the modules file. I am not sure which one to change or if I can add anything in their to make it work or what. I need some help please.

I have been reading a few things but none of them pertain to Slack I have also posted what the computer tells me when I run a 'lspci -v' below


00:0b.0 Multimedia audio controller: Avance Logic Inc. ALS4000 AudioChipset
Subsystem: Avance Logic Inc. ALS4000 Audio Chipset
Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 5
I/O ports at 6800 [size=128]
Capabilities: [dc] Power Management version 2
 
Old 09-11-2003, 09:50 PM   #2
adz
Senior Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Sydney
Distribution: Debian, FreeBSD
Posts: 1,713

Rep: Reputation: 53
Are you getting any errors or is sound just not working? Have you loaded the right modules? What's the output of lsmod?
 
Old 09-12-2003, 09:58 AM   #3
wass29
Member
 
Registered: Feb 2003
Distribution: Slack 9,10 Ubuntu 8.04-current RHEL4(sort of)
Posts: 63

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I am not able to get any module to load right so I don't get any sound just errors during the startup. I have added the display of my lsmod so you can see it.

Module Size Used by Not tainted
soundcore 3332 0 (autoclean)
ide-scsi 8048 0
tulip 41248 1
 
Old 09-12-2003, 10:30 AM   #4
adz
Senior Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Sydney
Distribution: Debian, FreeBSD
Posts: 1,713

Rep: Reputation: 53
I wasn't able to find any module for it. There is an alsa module, though. They're quite good actually. Just go to www.alsa-project.org and follow the instructions.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Newbie Extigy Sound Card with Suse 9.3 garrethdk SUSE / openSUSE 3 08-17-2005 06:46 AM
Newbie Sound Card Help BobRoss Linux - Hardware 2 07-04-2005 02:36 PM
Mandrake 10 sound card problem (Newbie) Dan47755 Mandriva 1 08-12-2004 06:00 PM
Newbie Issues with sound card raiden4201 Linux - Hardware 2 10-17-2003 05:22 AM
Newbie sound card problems Jetscream Linux - Newbie 0 11-03-2002 08:25 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 06:11 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration