LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-26-2003, 08:38 PM   #1
shadeXIII
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Angry p4pe sound problem continuation


Well I'm sure this is old by now, but the P4PE sound compatibility with linux (Redhat in my case) is not too great. Everyone has tried connecting to different sound ports (the mic is mono, so it is worthless unless you like losing half of the sound) ALSA seems to be iffy at best, so I bring it up again. Has ANYONE had ANY luck getting a P4PE mobo with a Soundmax chipset (not sure of exacts on that) to work with ANY luck using ANYTHING, minus the shoddy mic port fix? I have tried alsa, but I can't get the snd-intel8x0 to work correctly with modprobe. It keeps getting a "No Such Device" error for one.... I have plenty of scrap sound cards, but the rest of the mobo works so well without slapping on extras, i'd like to try and get this sorted out, and I'm sure I'm not alone. Thanks for your help.
 
Old 06-06-2003, 10:20 PM   #2
OSI-laya
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
I've got the exact same board and the exact same problem. Have you been able to get a solution yet shadeXIII ? Anyone ?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
onboard ASUS P4PE sound card xander Linux - Hardware 1 02-07-2004 07:41 AM
wget continuation problem ksd Linux - Software 2 10-20-2003 10:51 AM
ASUS P4PE sound not working (again) dagza Linux - Software 1 08-16-2003 02:44 AM
Asus P4PE Mobo sound problem (have AD1980) joolee00 Linux - Software 4 07-23-2003 01:15 PM
Asus P4PE Built in sound card smithgp2 Linux - Hardware 4 05-16-2003 02:05 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 10:39 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration