LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-14-2006, 04:03 PM   #1
the1sephiroth
Member
 
Registered: Oct 2005
Location: east coast
Distribution: Ubuntu
Posts: 131

Rep: Reputation: 15
Nvidia onboard sound not working


i am having trouble getting any sound from media players through my on board sound. it works fine with my audigy 2 zs, except it thinks that mic/input1 is input 2 so people on skype can't hear me.

a fix for either of these problems would be great

i'm using pclos and the sound system is oss

note: i can hear myself talk when the mic is un-muted on the on-board
 
Old 02-15-2006, 08:44 AM   #2
satinet
Senior Member
 
Registered: Feb 2004
Location: England
Distribution: Slackware 14.1
Posts: 1,469

Rep: Reputation: 46
i think you need to upgrade to alsa
 
Old 06-29-2006, 04:08 PM   #3
the1sephiroth
Member
 
Registered: Oct 2005
Location: east coast
Distribution: Ubuntu
Posts: 131

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i switched to slackware 10.2 not for this reason, but i wanted something different. i have the creative audigy 2 zs platinum pro still, and when i plug the mic in Mic in/Line in 1 it has no sound, but i get sound from Line in 2. the problem is skype isn't looking for a mic in line-in 2. and i can't use it to communicate at all because of this.

-slackware 10.2
-creative audigy 2 zs platinum pro
-alsa
-skype version 1.2.0.18_API
(mic definitely works)
 
Old 07-21-2006, 07:08 AM   #4
the1sephiroth
Member
 
Registered: Oct 2005
Location: east coast
Distribution: Ubuntu
Posts: 131

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Soundcard/mic problem

ah i got it working. i ran the alsa config and alsamixer. works great now. kmix just doesn't have all the options that it needs to have for my sound card.
just thought that i'd post the fix for anyone that might have the same problem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
a7n8x-x onboard sound working? bobbens Linux - Hardware 5 09-24-2004 07:16 AM
Onboard Sound not working. Please guide !!! rh_l_nb Linux - Hardware 8 09-13-2004 01:56 AM
Nvidia Onboard Sound Trouble Ewin Mandriva 3 08-22-2004 04:03 PM
Onboard Nvidia LAN not working in RHL EL 3 floyd101077 Linux - Networking 2 08-04-2004 04:01 PM
How do I get my onboard sound working?! /home/kyle Linux - Software 55 03-12-2004 11:04 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 07:47 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration