LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-16-2005, 09:13 PM   #1
stabile007
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Philadelphia, PA
Distribution: Ubuntu, Gentoo
Posts: 74

Rep: Reputation: 15
Nvidia and gentoo install issues


Hey, I am running a HP zv5000 laptop with an GeForce 4 MX 32 mb card. I tried to emerge the nvidia stuff for gentoo and that all went well but whenever I try to modprobe it it keeps saying No Device found. Any clues? The driver version is 7174 btw.

Anymore info needed let me know please.
 
Old 04-16-2005, 09:28 PM   #2
nilleso
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: ON, CANADA
Distribution: ubuntu, RHAS, and other unmentionables
Posts: 372

Rep: Reputation: 31
did you add a line to your /etc/modules.autoload.d/kernel-2.X (X depends on your kernel ie 2.4 - 2.6) for nvidia.

generally
emerge nvidia-kernel nvidia-glx
echo "nvidia" >>/etc/modules.autoload.d/kernel-2.blah

should do it. you'll need to reboot or `/etc/init.d/modules restart` to get it to show nvidia in lsmod... note the later method will probable f'up your machine .. so reboot

cheers!
 
Old 04-16-2005, 10:07 PM   #3
stabile007
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Philadelphia, PA
Distribution: Ubuntu, Gentoo
Posts: 74

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Ok well I didn't do that yet just in case of the same problem I didn't want it to keep crashing on boot up.
 
Old 04-16-2005, 11:31 PM   #4
stabile007
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Philadelphia, PA
Distribution: Ubuntu, Gentoo
Posts: 74

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Still doesn't work
 
Old 04-17-2005, 05:27 PM   #5
comprookie2000
Gentoo Developer
 
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 56
You may need one of the older drivers,try to mask that one and downgrade to 6011 or something.you should be able to load it with modprobe,sounds like it didn't get installed right or doesn't like that card.Search the gentoo forums I have seen lots of threads on it.
 
Old 04-17-2005, 07:21 PM   #6
Valhalla
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Atlanta
Distribution: Gentoo 2005.1, Ubuntu 5.10
Posts: 267

Rep: Reputation: 30
Did you compile the GLX and DRI extensions into your kernel. Also, does the "nv" driver work?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help install gentoo (network issues) alchemist2 Linux - Newbie 1 12-08-2004 03:27 PM
Gentoo booting issues after install Aman9090 Linux - Hardware 1 03-13-2004 01:53 PM
gentoo file manager install issues (not Gentoo) windeath Fedora 2 03-01-2004 07:17 PM
Gnome Install Issues on Gentoo iverson0881 Linux - Software 1 12-28-2003 10:22 PM
Gentoo install issues..... GryphonTech Linux - Distributions 19 09-12-2003 03:53 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 05:53 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration