LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-29-2003, 08:06 PM   #1
dave37
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Ottawa, Canada
Distribution: Ubuntu Dapper
Posts: 70

Rep: Reputation: 16
noob--sb16 pci won't work Redhat 9.0


My SB16 pci is detected by Redhat 9.0 as an Engsoniq 5880 Audio PCI. Needless to say, the SB16 isn't working. Absolute newbie, if anyone has any suggestions please be detailed. Here is the output of /sbin/lspci

00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8377 [KT400 AGP] Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8235 PCI Bridge
00:09.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation BCM4401 100Base-T (rev 01)
00:0b.0 Ethernet controller: Macronix, Inc. [MXIC] MX987x5 (rev 20)
00:0e.0 Multimedia audio controller: Ensoniq 5880 AudioPCI (rev 02)
00:10.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 80)
00:10.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 80)
00:10.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 80)
00:10.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 82)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8235 ISA Bridge
00:11.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586/B/686A/B PIPC Bus Master
IDE (rev 06)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400]
(rev b2)
 
Old 09-29-2003, 08:57 PM   #2
KevinJ
Member
 
Registered: Feb 2001
Location: Colorado Springs, CO
Distribution: Redhat v8.0 (soon to be Fedora? or maybe I will just go back to Slackware)
Posts: 857

Rep: Reputation: 30
issue the "lsmod" command to see what drivers are loaded.. you should see one for your sound card.

try running "/usr/bin/redhat-config-soundcard"

-K
 
Old 10-11-2003, 01:14 AM   #3
dave37
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Ottawa, Canada
Distribution: Ubuntu Dapper
Posts: 70

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Got my sound working, turned of Plug and Pray in the BIOS and Redhat detected it properly. However, I have to use the sound config gui every time I reboot to get it to work. Minor issue, at least it works!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
utter noob wants mouse to work Circuit Monkey Linux - Newbie 5 03-16-2005 05:07 PM
utter noob mouse wont work Circuit Monkey Linux - Hardware 5 03-16-2005 03:27 PM
Noob Question: CTRL+C won't work any more (Xorg6.8)? Relativity Linux - Newbie 3 11-22-2004 12:16 PM
Noob installed Slack 9.1, can't get xf86config to work for me Dachy Slackware 11 04-27-2004 07:16 PM
Redhat 9.2 best for noob like me! mylo2003 Linux - Newbie 9 07-29-2003 01:15 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 07:36 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration