LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-26-2004, 05:29 PM   #1
idc
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Location: Oregon
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Unhappy No sound??


I just installed Redhat 9, but no sound. Then I ran "sndconfig" and find out that my sound card doesn't supported.

Here is my sound card: Intel Corp. /82801EB AC'97 Audio

Please help...

--------------------------------
 
Old 06-26-2004, 07:06 PM   #2
Peacedog
LQ Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Danville, VA
Distribution: Slackware, Windows, FreeBSD, OpenBSD, Mac OS X
Posts: 5,296

Rep: Reputation: 168Reputation: 168
hi idc, welcome to lq. you'll be relieved to find out that the card you state you have is supported. have a look at this

http://www.alsa-project.org/alsa-doc...odule=intel8x0

alternativly you could try modprobing the oss module

modprobe intel8x0

if that works, you'll want to edit /etc/modules.conf

alias sound-slot-0 intel8x0

the alsa package is probably the way to go, if you don't mind some configuration and download time. hope this helps.
good luck.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 05:10 AM
ALSA MIDI: Sound fonts for NVIDIA/NForce Soundstorm on-board sound vharishankar Linux - Hardware 6 09-04-2007 12:37 PM
FC2: Sound Card (SiS SI7012) Detect But Donot Play Sound rajanaeem Linux - Hardware 0 10-22-2004 03:41 PM
How to make a sound on Realtec ALC-650 card sound on a Shuttle ST62K? Laurent Linux - Hardware 0 05-30-2004 11:57 AM
No Sound : request_module: failed /sbin/modprobe -- sound-slot-0. error = 256 Mebuh Linux - General 0 01-26-2004 07:51 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 04:16 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration