LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-22-2006, 07:04 AM   #1
searinox
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
NIC getting powered off when hotplug starts on an HP notebook running slackware 10.2


...basically as soon hotplug starts the led on my NIC goes off, it still detects it though and can run ifconfig on eth0 without any problems, it just doesn't do anything (so dhcpcd won't work on it). I have allready tried booting with nohotplug, only to have my NIC powered up but not recognized (ifconfig WON'T work on it).....i await any suggestions. Also everything's just fine when booting from a live cd. I also have installed slackware from the same cds before and i never had problems.....
 
Old 07-22-2006, 03:12 PM   #2
osor
HCL Maintainer
 
Registered: Jan 2006
Distribution: (H)LFS, Gentoo
Posts: 2,450

Rep: Reputation: 77
What does dmesg and/or /var/log/messages say
 
Old 07-22-2006, 05:11 PM   #3
searinox
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2006
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
apparently i'm getting the same problem as another memeber:

b44: eth0: BUG! Timeout waiting for bit 80000000 of register 428 to clear.


I've read the off site link in one of the thread and apparently this was because the windows XP driver for the NIC disables it when unloaded (therefore turning off the link led). I, however, have been using dual boot (XP and slackware) on the notebook for some time, and have made no modifications to the XP drivers so the entire problem literally popped up overnight. And the link led goes off just a few moments after hotplug is ran.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hotplug Crashing Sony Vaio FX802 Notebook jimdaworm Slackware 2 03-24-2006 02:52 PM
which sites are powered slackware? mortal Slackware 18 09-12-2005 08:30 AM
Netconfig probe never starts, but NIC still works shadowhelm Slackware - Installation 3 05-20-2005 10:19 AM
Running programs when x starts kzar Debian 3 08-03-2004 04:49 PM
First time with anything linux, need help with KDS notebook with pcmcia wireless NIC. sman789 Linux - Wireless Networking 3 07-07-2003 11:07 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 07:08 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration