LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-14-2004, 09:47 PM   #1
sanfran49
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Oklahoma
Distribution: Debian, Windows 2K,
Posts: 41

Rep: Reputation: 15
Netgear ma401 woreless card can't get ip address


I have an MA401 Netgear Wireless network card. I am running Debian 2.4.24 .
I can ping my local router with the wireless card, but I can't get to the internet. I suspect it has something
to do with WINS. I type in www.nfl.com and it says host not found.

Output of ifconfig, iwconfig etc....


eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:09:5B:4B7:FC
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:336 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:87794 (85.7 KiB) TX bytes:0 (0.0 b)
Interrupt:3 Base address:0x100



IEEE 802.11-DS ESSID:"Wireless" Nickname:"Prism I"
Mode:Managed Frequency:2.462GHz Access Point: 00:09:5B:49:76:57
Bit Rate:2Mb/s Tx-Power=15 dBm Sensitivity:1/3
Retry min limit:8 RTS thrff Fragment thrff
Encryption keyff
Power Managementff
Link Quality:92/92 Signal level:5/153 Noise level:111/153
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

Thanks for the help.


Tony
 
Old 02-15-2004, 01:39 AM   #2
Guru3
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: //home/sweden
Distribution: RedHat 9, Fedora Core 1
Posts: 360

Rep: Reputation: 31
Have you tried running dhclient of dhcpcd or doing route add defauly gw 192.168.0.1 or maybe there is something wrong with your resolve.conf file? But, the hard part, getting the wireless to work is done .
 
Old 02-15-2004, 09:39 AM   #3
sanfran49
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Oklahoma
Distribution: Debian, Windows 2K,
Posts: 41

Original Poster
Rep: Reputation: 15
My gateway was not setup correctly. Up and running now. Thanks for the help.

Tony
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Netgear Ma401 wireless card doesn't work guhase Linux - Laptop and Netbook 4 02-28-2005 03:21 PM
Netgear 802.11b MA401 card problems( another channel out of range) mwolff Linux - Wireless Networking 0 10-17-2003 11:37 PM
RH8.0 & Netgear MA401 card headaches kurtisw Linux - Networking 6 05-01-2003 07:45 PM
Acessing a VPN in RedHat 8.0 w/Netgear MA401 Card bafraid2b1 Linux - Networking 1 01-28-2003 07:50 AM
RedHat 8.0 with wireless WIFI NETGEAR Card MA401 ... Yumi Linux - Wireless Networking 5 01-25-2003 03:37 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 09:58 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration