LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Hardware (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/)
-   -   Need Help with snd-via82xx (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/need-help-with-snd-via82xx-65008/)

jswmcse 06-11-2003 01:12 PM

Need Help with snd-via82xx
 
Wife's not too happy that I replaced XP with Mandrake 9.1, so please help me out of the dog house. I'm a newbie and still need help with some basics, so please explain well.

Mandrake is defaulting to snd-via82xx driver for the sound card. However I get no sound. Yes the speakers are on.
In KDE/Aumix I unmuted all sliders and set all the levels to 100%. Ran "aumix -q" to see that the settings are showing 100%.

Also ran /sbin/lsmod and see the module there, but it says it's used by 0. Is that my problem? If so, how do I change that?

I've got to get gaim to play sounds!

Thanks in advance.

--jswmcse

PsychosisNode 06-12-2003 07:47 PM

nope, that's not yer problem. Here's mine:

es1371 29000 0
soundcore 6276 0 [es1371]
ac97_codec 12488 0 [es1371]
gameport 3316 0 [es1371]

Do apps like XMMS play or error?

I need a little more information, is your soundcard actually a via82xx chipset?

Yes? Try your ALSA or OSS configs:
configuration > KDE > sound > sound system
mdk control center > hardware > harddrake

also, unlike me, try checking connections, etc... BEFORE playing with the settings!

-Taiyo

Rico16135 11-11-2003 12:13 PM

try via82cxxx_audio instead


All times are GMT -5. The time now is 09:03 AM.