LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-21-2003, 08:45 PM   #1
hippo909
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Need help installing NIC driver


Just got myself a new MB (asus a7n8x - Dlx) & what better 2 go w/ it than a new OS (SuSE 8.1). Installed it no problem, im now @ da point of installing device drivers.
I installed the driver (network device, audio hardware, ide controller, & an USB controller) on da cd w/ YaST, it installs it. so then i restart my puter & NIC (Cable modem) & audio dont work.

Is there something im doin wrong?
Is there something i hav 2 do after installin da driver?

thnX

PS u can say im a 2 linux
 
Old 02-22-2003, 04:39 AM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977
maybe if you typed it so it was readable someone would be able to help... "da driver"
 
Old 02-22-2003, 01:34 PM   #3
hippo909
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
sorry, was in a big hurry and typed it out alittle to fast.....

anyways, im trying to install my drivers for my motherboard (mostly important want to get my NIC working) on SuSE 8.1. I've tryed using YaST, it will initulize then install then it will close so then i will restart my puter but it doesnt work. It identifies both of my cards as ASUS Network Card, when it should be:
-3Com 3C920B-EMB Integrated Fast Ethernet Controller
-NVIDIA nForce MCP Networking Adapter
I've tryed using the rpm command (something like rpm -i NVIDIA.nforce-1.0-0241.suse80.i386.rpm) but it says it is already installed. So im not sure what i did wrong or if there is something i have to config after???

Specs:
ASUS A7N8X Deluxe (integrated Audio, LAN*2)
Cable modem (no username\password required)
 
Old 02-22-2003, 02:24 PM   #4
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977Reputation: 1977
http://www.nvidia.com/view.asp?IO=linux_nforce_1.0-0236

make sure you've read all the readme files....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NIC Driver for NVidia NForce onboard NIC. rajjpajj Linux - Software 9 09-28-2004 04:54 PM
unable to start apache after installing NIC driver bcarl314 Linux - Newbie 6 09-24-2003 07:43 AM
Installing NIC driver Vyeperman Linux - Hardware 1 09-16-2003 10:34 AM
NIC Driver need Neb Linux - Hardware 3 08-11-2003 10:41 PM
Switched Nics, new NIC has old driver, how to reinstall driver? Passive Linux - Hardware 3 04-29-2002 07:46 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 08:02 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration