LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-10-2005, 05:18 PM   #1
P0ldy
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Posts: 28

Rep: Reputation: 15
MSI 6600GT Not Detected, SuSE 9.2 x86_64


Newb to Linux here. Computer specs are:

Athlon 64 2800+
DFI Lanparty NF3
MSI NV6600GT AGP

SuSE 9.2, Mandrake 10.1, and Knoppix don't recognise my video card. I've done a clean format a few times, trying different distros, none of which found it. I'm back on SuSE 9.2 64bit now and want to work it out. Therefore I think drivers are a nonissue since I can't get SuSE to find the card.

Kernel: 2.6.8-24-default

/bin/lspci output:
Code:
0000:00:00.0 Host bridge: nVidia Corporation: Unknown device 00e1 (rev a1)
0000:00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation: Unknown device 00e0 (rev a2)
0000:00:01.1 SMBus: nVidia Corporation nForce 250Gb PCI System Management (rev a1)
0000:00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 00e7 (rev a1)
0000:00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 00e7 (rev a1)
0000:00:02.2 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 00e8 (rev a2)
0000:00:05.0 Bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb Network Controller (rev a2)
0000:00:06.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation nForce3 250Gb AC'97 Audio Controller (rev a1)
0000:00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation CK8S Parallal ATA Controller (v2.5) (rev a2)
0000:00:09.0 IDE interface: nVidia Corporation CK8S Serial ATA Controller (v2.5) (rev a2)
0000:00:0a.0 IDE interface: nVidia Corporation CK8S Serial ATA Controller (v2.5) (rev a2)
0000:00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb AGP Host to PCI Bridge (rev a2)
0000:00:0e.0 PCI bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb PCI-to-PCI Bridge (rev a2)
0000:00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
0000:00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
0000:00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
0000:00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
0000:01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation: Unknown device 00f1 (rev a2)
0000:02:06.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. IEEE 1394 Host Controller (rev 80)
0000:02:08.0 Multimedia audio controller: VIA Technologies Inc. VT1720/24 [Envy24PT/HT] PCI Multi-Channel Audio Controller (rev 01)
The error in Knoppix Live CD during boot was:

Code:
nVidia Corporation|unknown device 10de:00f1, using XFree86(vesa) server.
Any ideas? I couldn't find any similar threads, as most people have problems installing the drivers, not having the card detected. The card is properly installed (I built it myself), and is properly recognised and working in XP.

Last edited by P0ldy; 03-10-2005 at 05:19 PM.
 
Old 03-11-2005, 06:17 PM   #2
P0ldy
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 15
So I guess this means I'm SOL on new hardware?
 
Old 03-11-2005, 06:22 PM   #3
kak
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Moriarty, NM, USA about 100 yards form Rattle Snake Coutry
Distribution: Slackware , Ubuntu
Posts: 269

Rep: Reputation: 30
Do you have nvidia's drivers installed? If you do you will need version 6629 or latter.
Quote:

Linux Display Driver - AMD64

Version: 1.0-6629
Operating System: Linux AMD64
Release Date: November 5, 2004

Release Highlights

* Added support for GeForce 6600 and GeForce 6600 GT.
 
Old 03-11-2005, 06:33 PM   #4
P0ldy
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I had them installed before, even had the nVidia logo come up briefly, but in SaX2 the card never showed up, even upon reprobing (6629 drivers, 2nd package). I noticed new drivers were just released, and I suppose I could install them...
 
Old 03-14-2005, 06:34 AM   #5
dsnuggs
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: West Sussex. UK
Distribution: SuSE 11.2-0
Posts: 60

Rep: Reputation: 15
I believe that you can install this Vid Card from the nVidia web site.
I think it uses something like YOU. = Yast O(something) U(something)

Worth a look.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MSI RS480m2/RX480m2 mother board - no sound card detected lv2golf Linux - General 8 03-20-2006 11:47 AM
GeForce 6600GT + Suse 10 + Dual CRT (newbie) aqwabawks SUSE / openSUSE 2 11-04-2005 11:18 AM
MSI K8N SLI Platinum + NVidia 6600GT (PCI-E) TiddlyPom Linux - Hardware 1 05-23-2005 04:19 AM
GeForce 6600GT & Suse 9.2 x86_64? ExoZagNoid SUSE / openSUSE 4 04-07-2005 07:11 PM
MSI NVIDIA GF 6600GT / Dual dipsplay problem reflection666 Linux - Hardware 2 03-17-2005 11:46 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 10:25 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration