LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-07-2002, 01:42 PM   #1
karthik_77
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Location: Houston
Distribution: Red Hat
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Modem - No device found


Help please....

I installed redhat linux 7.2 in compaq presario 1700T. No other OS. This notebook got HSF conexant modem. I got the driver for this modem from conexant website. Compiled and installed it sucessfully. /dev/modem is linked to /dev/ttyHSF0.

Now, when I try to access the modem through minicom or cat command or any other dialer, I get error message "No device found". There is no clash with major number of this device to anyother device.

what should be the problem... ? Any comments!!!

Thanks.
 
Old 03-07-2002, 09:36 PM   #2
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
Try the linmodem How-To and linux laptop.net for info on your compaq.
 
Old 03-29-2002, 02:36 PM   #3
screwball
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Location: NW FL
Distribution: RH9
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
try:
ln /dev/ttyS$ /dev/modem
replace $ with your modem com port
 
Old 03-31-2002, 02:17 PM   #4
surajit_ray
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Posts: 7

Rep: Reputation: 1
Try to configure the modem setting with

kppp

My linuxconfig could not find the device ( internal lucent winmodem which had a linux driver) . But when I dialed with kppp ( a dial up kde peogram) and did some setting it worked
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
device not found after reboot antony.booth Linux - Networking 0 10-21-2004 08:12 AM
usblp0 no device found marzojl Linux - Newbie 7 07-22-2004 02:18 PM
eth1: Device not found jrihak Linux - Wireless Networking 2 01-10-2004 01:35 PM
no device found tcpdump rid00z Linux - Software 1 09-22-2003 01:23 AM
No video device found thiru Linux - Hardware 0 08-14-2003 08:02 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 08:56 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration