LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-29-2004, 04:55 PM   #1
Cougaram
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Mobo problem = "Initializing Cryptographic API"


Just built a new pc. Everything is recognized and all seems normal until I try to install Linux. This pc is an Athlon 64 running on an Asus K8V deluxe mobo. I've tried Mdk10/AMD64, Suse, and even Phlak. The install goes smoothly until I hit a message that reads "Initializing Cryptographic API" and at that point it just sits there. Nada. Zilch. Anyone have any idea what "Initializing Cryptographic API" is? Is it a mobo setting I have missed? Other components are 512 mb Crucial memory (passed memtest), Gforce 5600 128mb, two brand new WD 160gb hds. Anyone have a clue or solution to this problem? Note: I do not own a copy of dos or windblows to try. (yeah, as if I really wanted to try them! lol)
 
Old 06-29-2004, 08:44 PM   #2
penguin4
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: california
Distribution: mdklinux8.1
Posts: 1,209

Rep: Reputation: 45
cougaram: api seem to be directx and cryptographic is a secret code more than likely embedded(hope not). check with asus or (long shot) Gforce if they may have answers.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SuSE 9.1 Personal - KDE hangs at "Initializing Peripherals" knifeyspoony Linux - Distributions 7 11-20-2004 04:53 PM
KDE freezes on "initializing peripherals". I hve mandrake 10, but also froze on 9.2. bignosedwonder Linux - Newbie 0 06-07-2004 12:33 PM
KDE freezes on "initializing peripherals". I hve mandrake 10, but also froze on 9.2. bignosedwonder Mandriva 0 06-07-2004 10:08 AM
boot hangs at "Initializing RT netlink socket" CraigG Red Hat 0 12-24-2003 10:51 AM
Installation hangs at "Initializing PC Card Devices" KennyK Linux - Newbie 5 08-28-2003 07:39 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 05:59 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration