LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-01-2005, 01:45 PM   #1
bitoiu
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Mandrake Sound Stopped -> I checked the other posts


Hi, i guess you're all fed up with sound problems, but the truth is that i've read all I could and can't seem to find the problem, so here it goes:

Mandrake 10.0
Kernel 2.4.25
Sound Card on Board SiS7012

Yesterday i had sound in Mandrake, today after installing some lib packges i had no sound, but none of the packages were related to sound.
-> I ran two sound tools aumix and other, and the sound is not muted.
-> I ran alsaconf and he detected the pci card i refered , and installed with no problems with the driver stated in alsa.org.

lcpci:
00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS 645xx (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS 530 Virtual PCI-to-PCI bridge (AGP)
00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS]: Unknown device 0963 (rev 25)
00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE]
00:02.7 Multimedia audio controller: Silicon Integrated Systems [SiS] Sound Controller (rev a0)
00:03.0 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.1 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.2 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS900 10/100 Ethernet (rev 91)
00:0d.0 Modem: PCTel Inc HSP MicroModem 56 (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200] (rev a1)

Modules.conf:

# --- BEGIN: Generated by ALSACONF, do not edit. ---
# --- ALSACONF verion 1.0.2 ---
alias char-major-116 snd
alias char-major-14 soundcore
alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
alias sound-service-0-8 snd-seq-oss
alias sound-service-0-12 snd-pcm-oss
options snd device_mode=0666
alias snd-card-0 snd-intel8x0
alias sound-slot-0 snd-intel8x0
# --- END: Generated by ALSACONF, do not edit. ---

Could help me? I don't touch windows in a few days, but it's a bummer to work without no music to listen.

Thank You!
 
Old 03-01-2005, 02:13 PM   #2
Matir
LQ Guru
 
Registered: Nov 2004
Location: San Jose, CA
Distribution: Ubuntu
Posts: 8,507

Rep: Reputation: 125Reputation: 125
ALSA appears to be improperly configured: it is set up for an intel 8x0 soundchip, and yours is clearly of the SiS series. The ALSA homepage will tell you which driver you should be using for your soundcard.
 
Old 03-01-2005, 02:36 PM   #3
bitoiu
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
First, let me thank u Matir.

SiS 740 SI7012 Details (intel8x0)

This is what ALSA homepage says about my sis driver, and i followed the instructions to reconfigure the driver.
 
Old 03-01-2005, 03:35 PM   #4
Matir
LQ Guru
 
Registered: Nov 2004
Location: San Jose, CA
Distribution: Ubuntu
Posts: 8,507

Rep: Reputation: 125Reputation: 125
Oops, I stand corrected. I was unaware any SiS chipset worked under the intel driver. Which libs did you install yesterday?
 
Old 03-01-2005, 05:09 PM   #5
bitoiu
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Np. Thanks for the attention!

Some Mysql libs, basicaly my major problem right now in linux!!!
Only Mysql libs...

Thanks!!!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound -- what to include in your posts. mimithebrain Linux - General 8 11-24-2005 04:56 PM
mandrake 10.1 sound stopped working BACTRATE Mandriva 13 02-20-2005 09:35 AM
Sound on mandrake 10.1 stopped suddenly mat_uk111 Linux - Newbie 2 02-17-2005 04:30 AM
sound just stopped iomari Linux - Hardware 1 02-12-2005 05:41 AM
My sound just STOPPED working. oicdn Linux - Hardware 7 01-28-2004 02:28 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 04:01 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration