LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-21-2002, 11:29 PM   #1
SilentStrike
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2001
Location: New Jersey
Distribution: Mandrake
Posts: 27

Rep: Reputation: 15
Mandrake 8.2, soundblaster live, and onboard sound


I recently installed Mandrake 8.2. However, I can't get the sound to work. It worked fine previously in 8.1, but I can't it it to work now . I try to run sndconfig, but it detects my onboard sound and quits, not giving me the option to use configure it for my soundblaster. I even disabled the onboard sound in the BIOS, but still it detects the onboard soundcard. Anyone have any similair problems?
 
Old 03-22-2002, 12:47 AM   #2
jetblackz
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Debian Galaxy
Distribution: Debian
Posts: 711

Rep: Reputation: 30
I have a similar setup, but mine is working and playing music CD's.

Did you change hardware after 8.2 install?
 
Old 03-22-2002, 01:03 AM   #3
madjoe
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
yes i just checked it and it was correct.
 
Old 03-22-2002, 01:04 AM   #4
madjoe
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
wrong thread my bad.
 
Old 03-24-2002, 11:47 PM   #5
SilentStrike
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2001
Location: New Jersey
Distribution: Mandrake
Posts: 27

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I got it working. Using the --noprobe option to sndconfig let me pick out the soundblaster.. which worked.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Soundblaster Live! and no sound jscerb Linux - Hardware 47 04-28-2004 03:16 AM
No Sound using SoundBlaster Live rhawthorne Linux - Hardware 2 03-08-2004 02:19 PM
Soundblaster Live = no sound? linuxgamer09483 Linux - Software 6 02-19-2004 12:15 AM
Soundblaster Live and onboard C-Media chombee Mandriva 4 12-01-2003 08:52 AM
no sound w/ soundblaster live jiplen Linux - General 9 07-03-2001 12:55 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 12:18 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration