LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-13-2004, 09:38 AM   #1
Suren
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Location: Armenia
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Kernel module loading problem


I am get the following problem during loading madwifi driver into 2.4.20-8 kernel. Dose anybody had the same problem ?

The "make" is going ok, but "make install" gives the following unresolved symbols.

depmod -ae
depmod: *** Unresolved symbols in /lib/modules/2.4.22-1.2115.nptl/net/ath_hal.o
depmod: proc_dointvec
depmod: unregister_sysctl_table
depmod: register_sysctl_table
depmod: *** Unresolved symbols in /lib/modules/2.4.22-1.2115.nptl/net/ath_pci.o
depmod: __kfree_skb
depmod: alloc_skb
depmod: pskb_expand_head
depmod: ether_setup
depmod: skb_under_panic
depmod: pci_free_consistent
depmod: netdev_finish_unregister
depmod: proc_dostring
depmod: pci_alloc_consistent
depmod: proc_dointvec
depmod: unregister_sysctl_table
depmod: ___pskb_trim
depmod: dev_get_by_name
depmod: netif_rx
depmod: skb_over_panic
depmod: softnet_data
depmod: irq_stat
depmod: register_sysctl_table
depmod: *** Unresolved symbols in /lib/modules/2.4.22-1.2115.nptl/net/wlan.o
depmod: eth_type_trans
depmod: __kfree_skb
depmod: alloc_skb
depmod: skb_under_panic
depmod: create_proc_entry
depmod: unregister_netdev
depmod: skb_copy
depmod: proc_mkdir
depmod: register_netdev
depmod: dev_queue_xmit
depmod: ___pskb_trim
depmod: remove_proc_entry
depmod: netif_rx
depmod: skb_over_panic
depmod: proc_net
depmod: irq_stat
depmod: skb_copy_expand

Thanks in advance.
 
Old 07-16-2004, 08:55 AM   #2
0mega
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Fedora Core 1
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Suren: I am getting the EXACT same error messages when I try to make install. I haven't figured it out yet, but I will post results as soon as this is resolved.

0mega
 
Old 07-19-2004, 11:54 AM   #3
G8Descentr
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Yes, I have this problem too and it blows. Does anyone know what exactly is the problem and how to fix it. It seems fairly common, but have not seen a way to solve the problem yet.
 
Old 07-19-2004, 04:20 PM   #4
0mega
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Fedora Core 1
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Well, I fixed it!
I used CVS to upgrade to the WPA edition, it seems they keep that project more updated, I got no errors on make, or make install... hope this solution works for you!

0mega
 
Old 07-24-2004, 09:59 AM   #5
IBBoard
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: Herefordshire, UK
Distribution: Fedora Core 6
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
I appear to be having a very similar problem (complete with an almost identical list of unresolved symbols). Can anyone give me an explanation of how to fix it? I've searched the net and these forums and not found anything useful. I'm not new to linux (I've been using it for 2 years now) but I've not played at a low level with kernel things before.
I tried downloading the WPA branch from the site, but it mostly seemed to be empty. I've tried the latest CVS (downloaded by hand from the web CVS) a packeged copy from else where on the site and RPMS (which didn't work because they were ATrpms).
 
Old 08-03-2004, 06:29 AM   #6
avirup dasgupta
Member
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Redhat , Fedora Core4, DSL,Solaris
Posts: 49

Rep: Reputation: 15
http://www.redhat.com/archives/fedor.../msg01516.html

This one solved a lot of problems.

Summary
--------------
rpm -e kernel-source-2.4.20-30.9
rm -Rf madwifi

cd /usr/local/
rpm -ivh /downloads/kernel-source-2.4.20-30.9.i386.rpm
cvs -z3 -dserver:anonymous@cvs.sourceforge.net:/cvsroot/madwifi co madwifi
cd madwifi/
make
(This one said to Edit kernel with Module support enabled)
cd /usr/src/linux-2.4
make config
.......
cd /usr/local/madwifi
make
insmod wlan/wlan.o
insmod ath_hal/ath_hal.o
insmod driver/ath_pci.o
ifconfig

And my Wirelss card was working fine in Rh9

Last edited by avirup dasgupta; 08-03-2004 at 06:56 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem loading i8k kernel module Hombre Linux - Laptop and Netbook 1 09-08-2005 09:44 AM
Problem with module auto-loading (load on demand) in kernel 2.6.7 (2.6.x too) Cyb3rPr0 Linux - Software 4 07-02-2004 12:57 AM
Module loading problem with kernel 2.6.0-test11 mkipper Linux - Software 2 03-02-2004 12:49 PM
Module loading problem with kernel 2.6.0-test11 mkipper Linux - Hardware 0 12-11-2003 10:46 PM
Kernel 2.5.49 module loading problem m0rl0ck Linux - Software 3 11-27-2002 05:28 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 10:30 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration