LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-02-2004, 02:18 PM   #1
bbmak
Member
 
Registered: May 2004
Posts: 178

Rep: Reputation: 31
Iomega Parallel zip drive question???


I am using
Redhat 9
Kernel 2.6.7 Compiled myself
Gnome 2.6.1 Compiled myself
Iomega Zip drive Parallel 100, the earliest one zip drive.

I already run modprobe imm, and ppa

but when i run fdisk -l

I don't see any /dev/sd* ???
I only see my harddrive there

anyone know why is that happen?
Why /dev/sd* is not showing up

are there possible with the kernel?
If yes, which option i need to compiled with the kernel to make it work?

Regard
 
Old 08-02-2004, 03:13 PM   #2
synpse
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Location: Pennsylvania
Distribution: CentOS
Posts: 28

Rep: Reputation: 15
From what I remember about using an Iomega Zip 100 parallel drive..

Your FAT disk will show up as /dev/sda4
You need to mount before you'll see it anywhere.
The older drives use a different driver than the newer drives. I don't recall the difference right now, but I remember it did make a difference at one point when I was still using Zip 100's.

mount -t vfat /dev/sda4 /mnt/zip
 
Old 08-02-2004, 05:07 PM   #3
bbmak
Member
 
Registered: May 2004
Posts: 178

Original Poster
Rep: Reputation: 31
it is not work, it said , "mount: /dev/sda4 is not a valid block device"
but when my type dmesg. I already saw the iomega driver is okay
SCSI0: Iomega VPIO (ppa) interface
Ventor: iomega Model: Zip 100 Rev: J.03
Type Direct Access ANSI SCSI revision: 02

when i type fdisk -l
i can not see anything with /dev/sda

my zip drive using the printer port.

Last edited by bbmak; 08-02-2004 at 05:12 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Iomega Zip 100 Parallel Port Installation tdking19 Slackware 1 04-20-2005 04:58 PM
Need to make Iomega parallel zip 100 visible in SUSE 9.2 Pro DeekBeek Linux - Hardware 1 04-02-2005 06:58 AM
Iomega Parallel Port Ditto Drive RRolleston Debian 1 03-23-2005 07:32 PM
Iomega Zip 100 parallel drive installation problem bbmak Linux - Hardware 5 07-15-2004 01:52 AM
Suse 8.0 parallel iomega zip 100 voitel Linux - Hardware 2 07-17-2002 03:51 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 12:32 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration