LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-31-2008, 04:03 PM   #1
creature124
Member
 
Registered: May 2007
Distribution: Kubuntu
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
Intel Sound Card Problem


I am running the newest stable Kubuntu on a sony vaio vgn fe890n/h. I have soundcore installed as verified by the #modprobe soundcore command. According to the Alsa website, this is the correct driver.

When testing my sound card for errors using the following command, I get this result:

creature124@creature-lappy:~$ speaker-test -Dplug:surround51 -c6 -twav

speaker-test 1.0.14

Playback device is plug:surround51
Stream parameters are 48000Hz, S16_LE, 6 channels
WAV file(s)
Playback open error: -16,Device or resource busy
Playback open error: -16,Device or resource busy
...

Does anyone have any situations to what might be causing my sound card to be busy, and how to fix the problem?

Thanks,
Greg

--Update--

Resolved. I have no idea how, but it's fixed.

Last edited by creature124; 01-31-2008 at 05:32 PM. Reason: Fixed.
 
Old 01-31-2008, 10:57 PM   #2
budword
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Wisconsin
Distribution: Switched to regualr Ubuntu, because I don't like KDE4, at all. Looks like vista on crack.....
Posts: 675

Rep: Reputation: 31
This worked for me.....

https://help.ubuntu.com/community/HdaIntelSoundHowto

Let us know if it worked for you, so someone else with the same problem will know if it helped when they are searching for a solution.

David
 
Old 02-01-2008, 10:51 AM   #3
creature124
Member
 
Registered: May 2007
Distribution: Kubuntu
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks for the suggestion, but the problem resolved itself either as a side effect of of fixing one of the other problems I had or I fixed it in my tinkering without knowing what I did.

I apologies in full to any newbies who stumble over this thread with a similar problem, because I am simply no help at all ^_^.

~Greg
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDA intel Sound Card Sounds problems with intel sound card on Ubuntu zengingok Linux - Hardware 9 08-17-2007 10:52 AM
Problem with Intel HDA sound card DeNayGo Linux - Hardware 6 03-04-2007 06:15 PM
Problem with HDA-intel sound card FC5 tuxtoti Fedora 5 05-23-2006 01:25 AM
Problem with HDA-intel sound card FC5 tuxtoti Linux - Hardware 3 04-12-2006 09:03 PM
INTEL D915GLVG Sound Card Problem sathyamus Linux - Hardware 0 04-03-2006 03:09 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 02:41 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration