LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-30-2006, 05:07 AM   #1
sr_gnosis
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Question intel 536ep on OpenSuse 10.1 not working


Hi all. I just recently installed Opensuse 10.1, and after five installs, I finally got the GUI working. Anyway, I'm having a problem getting my modem (my only means of Internet on this PC) working. It uses the chipset Intel 536ep. I've tried the latest Linux drivers (a couple of them, one for Suse 9.0 and above (or was it 9.2 and above) and one uncompiled general Linux driver, neither of which I could get working. Furthermore, I also tried following the directions (as closely as I can, given that it's different versions) for installing the 536ep modem chipset driver through Yast (the directions were for 9.0), and if I did that right, than I have two modems (one recognized, but without driver, and one I set up myself through YaST (but can't get it to dial). If anyone has tackled this issue, please help.

Thanks in advance,

William
 
Old 07-30-2006, 06:17 AM   #2
Simon Bridge
LQ Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 198Reputation: 198
search and ye shall find...
http://www.linuxquestions.org/questi...d.php?t=108653
http://www.linuxquestions.org/questi...d.php?t=121971
http://www.linuxquestions.org/questi...ad.php?t=84903
http://www.linuxquestions.org/questi...d.php?t=142105
http://www.linuxquestions.org/questi...ad.php?t=47524

To summerize: good luck.
You should probably remove both configurations and start from scratch with the YaST one only. The driver may need a patch... and even then it may not work.

Intel won't fix this - they say the issue is with the modem not the chip, so it is none of their affair. The driver is proprietary binary, so it dosn't get FOSS support. Personally, I got a new modem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel 536ep phatrino Linux - Hardware 1 11-10-2005 11:45 PM
Intel 536ep jupiter3437 Linux - Software 3 09-09-2005 03:51 PM
Intel 536EP anjum Linux - Software 1 08-04-2005 12:56 PM
intel 536ep Nenoslayedme Linux - Hardware 4 08-13-2004 12:58 PM
Intel 536ep modem working now - new driver available woodywellhung LinuxQuestions.org Member Success Stories 0 04-21-2004 04:39 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 03:22 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration