LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-22-2003, 10:30 AM   #1
tagit
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Installing onboard soundcard ADI 1980 / mobo A7V600


Hi everyone,

I'm quite new to linux and I'm struggling to install my onboard soundcard ADI 1980. I'm running Debian / testing (sarge) on a A7V600. This is what dmesg says:

<snip>
Via 686a/8233/8235 audio driver 1.9.1-ac3
PCI: Assigned IRQ 11 for device 00:11.5
PCI: Sharing IRQ 11 with 00:10.4
via82cxxx: Six channel audio available
PCI: Setting latency timer of device 00:11.5 to 64
via82cxxx: timeout while reading AC97 codec (0xAA0000)
ac97_codec: AC97 Audio codec, id: ADS112 (Unknown)
via82cxxx: board #1 at 0xE000, IRQ 11
</snip>

and this is what lspci returns
<snip>
Via 686a/8233/8235 audio driver 1.9.1-ac3
PCI: Assigned IRQ 11 for device 00:11.5
PCI: Sharing IRQ 11 with 00:10.4
via82cxxx: Six channel audio available
PCI: Setting latency timer of device 00:11.5 to 64
via82cxxx: timeout while reading AC97 codec (0xAA0000)
ac97_codec: AC97 Audio codec, id: ADS112 (Unknown)
via82cxxx: board #1 at 0xE000, IRQ 11
</snip>

Could anyone please point me into the right direction...

Thanks

Andreas
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound, using ADI AD 1980 audio cquedugdylp Linux - Software 0 12-06-2004 08:21 AM
Compaq Evo N1000c w/Slackware 10.0 onboard ADI soundmax not fuctioning daniel_waddell Linux - Hardware 4 07-29-2004 01:45 PM
A7v600, onboard sound doesnt work REDHAT9 theonlydrew Linux - Hardware 0 05-27-2004 01:05 PM
Strange problems with ADI AD1980 Soundcard Dipp Linux - Hardware 3 03-07-2004 03:55 PM
ADI 1980 on MDK9.1 teotn Mandriva 2 09-03-2003 11:49 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:26 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration