LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-27-2004, 05:01 AM   #1
cvbuty
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Installing LAN card


I have installed Ver 9.0 but it is not recognizing my onboard SIS 900 Ethernet card, If I install new card PCI slot then it setups both the card on eth0, eth1 but gives same ip add to both interfaces. If I remove added LAN card then again it says adding LAN failed.

BIOS on board Ethenet is enabled

Please help
 
Old 01-27-2004, 06:25 AM   #2
Bruce Hill
HCL Maintainer
 
Registered: Jun 2003
Location: McCalla, AL, USA
Distribution: Arch, Gentoo
Posts: 6,939

Rep: Reputation: 129Reputation: 129
Well, you need to supply a little more information.

(1) What distribution are you using? More than one has a v9.0

(2) If you want to use the PCI NIC then you should disable the onboard NIC in your bios.

(3) How are you connecting to the internet to post on this forum now?
 
Old 01-29-2004, 12:33 AM   #3
cvbuty
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yes I desabled on board NIC. Now It is installing new NIC. I M connecting to internet through WIN XP.

Thanks for the support
 
Old 01-29-2004, 01:10 AM   #4
Bruce Hill
HCL Maintainer
 
Registered: Jun 2003
Location: McCalla, AL, USA
Distribution: Arch, Gentoo
Posts: 6,939

Rep: Reputation: 129Reputation: 129
I have looked at your other posts, also, and you need to supply more information so that people can help you.

(1) Which distribution of Linux are you using? Did you install Slackware 9.0, RedHat 9.0, Mandrake 9.0, SuSE 9.0, etc. Which one of these have you installed?

(2) Where have you disabled the onboard NIC? You said in your first post "BIOS on board Ethenet is enabled." Have you disabled it in the BIOS since then? You will also need to remove that support from your kernel, but we must know the distribution to tell you where and how that can be done.

(3) Which NIC are you using to connect with in WinXP? Please give the manufacturer and model of your NIC.
 
Old 01-29-2004, 02:35 AM   #5
cvbuty
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
1. I have installed Linux Redhat 9.0

2. Onboard NIC disabled from BIOS which is SIS 900 NIC (not removed from kernel since I dont know)

3. I have installed one Accton EN1207D-TX PCI Fast Ethernet Adapter on WIN XP client machine and another same NIC on LINUX SERVER machine

4. Please let me know where can I get intel 845 chipset mother board driver since I want to change to GUI mode of LINUX and which modifcations I have to do in inittab file for GUI mode


Last edited by cvbuty; 01-29-2004 at 02:41 AM.
 
Old 02-03-2004, 06:01 AM   #6
MaloventEvil
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally posted by cvbuty
1. I have installed Linux Redhat 9.0

3. I have installed one Accton EN1207D-TX PCI Fast Ethernet Adapter on WIN XP client machine and another same NIC on LINUX SERVER machine
how did you get the accton to work? I am having issues finding a driver that will work with readhat 9.0!

any help is greatly appreciated!

Thanks,
-MaloventEvil
 
Old 02-06-2004, 09:27 AM   #7
cvbuty
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Linux auto detected ACCTON PCI LAN card, Actually Linux was not detecting my onboard LAN, after disabling on bord I installed PCI LAN card it detectd it auomatically and is working fine, Any way if u need more help then please give me step by how did u installed / attached new LAN card

What message its giving?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Failure for installing 3Com Wireless Lan card lphlee Linux - Wireless Networking 0 05-26-2004 09:13 AM
Installing Cisco 350 Wireless LAN Card nistelrooy Mandriva 2 10-06-2003 04:39 AM
problem is installing lan card vipul_kul Linux - Newbie 1 08-26-2003 09:03 AM
installing lan card(ethernet) uninterrupted Linux - Networking 3 07-01-2003 01:54 PM
URGENT Installing LAN Card syedusman Linux - Networking 1 05-24-2003 01:12 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 07:12 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration