LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-28-2004, 07:06 AM   #1
fredgt
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Belgium
Distribution: Suse 9.1 Pro / Gentoo
Posts: 114

Rep: Reputation: 15
installing epson perfection 660


I m using mandrake 9.1 and i 'm trying to (re)install my scanner.
it's a epson perfection 660.
At first it did work with kooka without configuring anything but after installing some updates i can't get my scanner working again.
I know it should work with the agfa snapscan driver but i don't know how to configure it.
My scanner is recognized and it should be "/dev/usb/scanner0"
when i open xsane xscanimage or an other scan program i get

device `snapscan:/dev/usb/scanner0' is a EPSON EPSON Scanner flatbed scanner

can anybody help me co configure this scanner

THX
 
Old 02-28-2004, 08:13 AM   #2
fredgt
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Belgium
Distribution: Suse 9.1 Pro / Gentoo
Posts: 114

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I knkow what the problem is, the firmware is not uploaded to the scanner (i did put it in the wright directory), when i boot in windows and then reboot in linux the scanner works , as long as the power to the scanner isn't disconected the firmware stays on the scanner but when i unplug it it resets.
where do is have to change the configuration files to make linux reload it.
 
Old 02-28-2004, 09:20 AM   #3
fredgt
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Belgium
Distribution: Suse 9.1 Pro / Gentoo
Posts: 114

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i found a solution.
normally the firmware should be loaded automatically but for some reason it does not work automatically.
I did found a way to load the firmware yourself with the AGFAFIRM or ACERFIRM script
and i have this automatically done when KDE starts
 
Old 03-05-2005, 07:55 AM   #4
PatrickV
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Location: Netherlands
Distribution: Suse 10.2
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
I have the same problem with the epson 660 and Suse 9.2.

I have a question about the firmware and agfa scripts
- Where can I find the agfa scripts en how to run it?
- In what configfile do I have to add the firmware path?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
epson perfection 3490 scanner mtb Linux - Hardware 2 11-16-2005 03:13 PM
printer epson stylus color 660 properly installed but won't write on paper ungua Linux - Hardware 2 10-04-2004 07:30 PM
epson 660 kenmount Linux - Newbie 1 03-03-2004 06:51 PM
Epson Stylus Color 660 won't work bobterri Linux - Hardware 0 10-02-2003 05:55 PM
epson perfection 636 scanner... vance Linux - Hardware 1 12-15-2002 12:15 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 10:08 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration