LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-13-2003, 12:57 AM   #1
wizzerd
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Cumberland, MD
Distribution: Red Hat 8
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Unhappy I have no sound.....why?


I'm a noob with Linux, just installed Red Hat 8.0, to try to get away from that other OS and all of the "pay-to-play" crashes and "updates" that it has. Anyways, I have an athlon 2600 with a GB of RAM, ATI 9700/128MB vid, and SB Audigy 2. I have beautiful everything...except for the silence.... How do I, or where do I find a way to make this OS recognize my sound card and use it?


Please help a guy looking to convert from the Windows masses.....

Rich
 
Old 11-13-2003, 02:50 AM   #2
Y0jiMb0
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Valencia (Spain)
Distribution: slackware 11, FEDORA CORE 4, RHEL3, Gentoo...
Posts: 361

Rep: Reputation: 30
Hi!
Did you check in 'kmix'?
Maybe something is muted there...
Regards
 
Old 11-13-2003, 05:25 AM   #3
hw-tph
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Sweden
Distribution: Debian
Posts: 3,032

Rep: Reputation: 58
I have no first hand experience of the Audigy2, but here are some thoughts:
First try modprobe emu10k1 as root. If that fails, you could try Alsa, as described here.

Håkan
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 05:10 AM
ALSA MIDI: Sound fonts for NVIDIA/NForce Soundstorm on-board sound vharishankar Linux - Hardware 6 09-04-2007 12:37 PM
FC2: Sound Card (SiS SI7012) Detect But Donot Play Sound rajanaeem Linux - Hardware 0 10-22-2004 03:41 PM
How to make a sound on Realtec ALC-650 card sound on a Shuttle ST62K? Laurent Linux - Hardware 0 05-30-2004 11:57 AM
No Sound : request_module: failed /sbin/modprobe -- sound-slot-0. error = 256 Mebuh Linux - General 0 01-26-2004 07:51 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 12:24 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration